1. Incident armat la o universitate din Statele Unite. Northern Illinois University, situata in apropiere de Chicago, au anulat toate cursurile dupa ce un barbat a deschis focul intr-o sala de curs. Potrivit unor rapoarte, 18 persoane au fost impuscate. Responsabili locali au declarat ca mai multi raniti au fost transportati la spital cu ambulantele, relateaza CNN.

2. Ucraina vrea sa interzica prin lege bazele NATO dupa amenintarile Rusiei. Presedintele Victor Iuscenko a declarat ca va adopta o lege prin care sa interzica bazele militare NATO, la doar o zi dupa ce Vladimir Putin amenintase sa indrepte rachete nucleare spre Ucraina, daca tara va adera la alianta. Liderul de la Kremlin a facut aceste declaratii dupa ce Iuscenko au cerut luna trecuta Aliante sa ia in calcul posibilitatea aderarii Ucrainei, noteaza The Independent.

3. Kiribati a creat cea mai mare rezervatie marina din lume. Insula Oceanul Pacific a creat cea mai mare rezervatie marina protejata, care include un urias ecosistem format din recife de corali, specii de pesti si specii de pasari. Zona Phoenix Islands acopera 410.500 kilometri patrati si este unul dintre ultimele arhipelaguri de corali ale planetei ramase intacte, dar care este in prezent amenintat de pescuitul excesiv si de schimbarile climatice, scrie Reuters.

4. Un afacerist canadian pretinde ca ar fi fiul nelegitim al fostului presedinte american J. F. Kennedy. Jack Worthington, in varsta de 47 de ani, vrea sa obtina o proba ADN a unui membru al familiei Kennedy pentru a dovedi ca este urmasul fostului lider, asasinat in 1963. El precizeaza ca nu vrea niciun fel de despagubire materiala din partea familiei Kennedy si ca ­este gata sa semneze orice document care sa ateste intentiile sale "pasnice", relateaza The Telegraph.

5. Statele Unite au anuntat ca vor distruge, in spatiu, un satelit spion care ar fi trebuit sa cada pe Pamant luna viitoare. Pentagonul a programat distrugerea satelitului inainte ca acesta sa intre in atmosfera Pamantului, folosind rachete de razboi. Operatiunea este una foarte sensibila, datorita controversei din jurul testului facut anul trecut de China, cand Beijingul a fost criticat pentru ca a distrus un satelit meteorologic, aminteste BBC News.

6. Centrul Londrei este cea mai scumpa zona din UE. Un studiu Eurostat arata ca venitul pe cap de locuitor in centrul capitalei britanice este de trei ori mai mare decat media Uniunii Europene, Londra lasand in urma lejer orase ca Luxemburg-ul sau Bruxelles-ul. Una dintre explicatii ar fi ca Londra atrage multi antreprenori straini foarte bogati prin sistemul relaxat de impozite, informeaza The Guardian.

7. India va aduce pe piata cel mai ieftin telefon mobil din lume. Dupa ce au dat lovitura cu cea mai ieftina masina, Tata Nano, de doar 2500 dolari, hindusii vor sa conceapa si "mobilul poporului", un produs evaluat la doar 19 dolari. Dispozitivul va fi dezvoltat de Spice, compania indiana de telecomunicatii listata la bursa din Bombay, si care valoreaza 1 miliard de lire sterline, scrie Times Online.