Potrivit studiului realizat de World Vision Romania, nivelul scazut de educatie si saracia favorizeaza traficul de persoane, indeosebi al minorilor. Majoritatea copiilor traficati provin din mediul rural.

Studiul a analizat grupurile vulnerabile din zonele de risc din trei judete - Constanta, Ialomita si Iasi - si municipiul Bucuresti. Fara echivoc, s-a concluzionat ca exista o legatura foarte puternica intre victime si educatia insuficienta, indeosebi din cauza abandonului scolar cauzat de saracia familiilor.

Romania, alaturi de Bulgaria, Lituania si Albania, continua sa fie o tara de origine pentru traficul de persoane, mai ales in ceea ce-i priveste pe copii. Desi fenomenul e in scadere, este totusi ingrijorator.

Potrivit raportului Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, in primele sase luni ale anului trecut au fost depistate 936 de cazuri, fata de 1.281 in aceeasi perioada a anului precedent. Avand in vedere natura clandestina a traficului si metodele tot mai sofisticate folosite, nu exista statistici foarte exacte privind numarul copiilor care cad prada. Cu toate acestea, anual, copii din Romania sunt exploatati sexual, pusi la munca fortata, trimisi la cersit, la furat, incredintati unor persoane pentru adoptie ilegala etc.

Integral in Romania libera