In 2007, la fiecare 2 minute a murit un roman si la fiecare aproape 3 minute s-a nascut un altul. Totodata, anul trecut oficiile de stare civila au fost mai solicitate decat instantele pentru divorturi.

Sporul natural (diferenta intre numarul de nasteri si cel al deceselor) a fost negativ, astfel populatia Romaniei a scazut pana la 21,53 milioane de locuitori, consemnati la 31 decembrie 2007, a anuntat ieri Institutul National de Statistica (INS). Ca tendinte demografice generale, statisticienii au mai evidentiat: scaderea mortalitatii infantile si a numarului nou-nascutilor morti, reducerea natalitatii si a mortalitatii generale.

INS a mai consemnat o crestere semnificativa a numarului casatoriilor si datorita acordarii ajutorului guvernamental de 200 de euro pentru constituirea familiei. Astfel, numarul casatoriilor a fost de 189,2 mii, cu 42,6 mii mai mare decat in 2006. Insa nu numai oficiile de stare civila au fost solicitate intens anul trecut, ci si tribunalele, unde s-au pronuntat 33,2 mii de divorturi, in crestere cu 0,6 mii de cazuri fata de anul anterior.

Romania libera