Firmele maritime spaniole transporta marfurile pana in fata blocului .

Majoritatea romanilor apeleaza la o firma de transport maritim pentru a-si trimite in Romania autoturismul, in timpul concediului. In cazul in care vor sa se restabileasca in patria-mama, ei isi trimit in tara, cu vaporul, mobila din casa.

Cu o vechime de 10 ani pe piata din Spania, firma de transport maritim romano-spaniola "CEI Forwarders", cu sediul in Castellon, cara la distante mari diverse marfuri voluminoase, inclusiv pentru imigranti. Cu cele sapte vapoare pe care le are in dotare, compania transporta cel putin 14.000 de containere lunar.

"In ultima perioada, cele mai multe tranzactii pe care le-am facut au fost cu Vietnam, China, Coreea sau Pakistan, de unde se importa, in special in Valencia, ceramica ieftina", spune Julia Margarit, sefa Departamentului import si tranzactii din cadrul firmei CEI Forwarders.

"Din Romania, Spania importa in exclusivitate lemn, exportand 80% din ceramica destinata Bucurestiului si Targovistei", completeaza Julia.

1.500 de euro, ca sa-ti trimiti masina acasa

Romanii, persoane fizice, aleg ca mijloc de transport vaporul, in cazul in care vor sa-si trimita acasa masini, mobila, utilaje industriale sau electrocasnice. "Compatriotii nostri trimit spre Romania o multime de lucruri, cum ar fi toate produsele de menaj dintr-o casa, de la periuta de dinti, pana la mobila si electrocasnice, dar si sicrie, betoniere, iar in ultima saptamana am avut surpriza de a trimite un buldozer de 30 de tone.

Integral in Adevarul