1. Milionarul si aventurierul american Steve Fossett a fost declarat decedat, la cinci luni de la disparitia sa, in desertul Nevada. O instanta din Chicago a anuntat oficial decesul acestuia, precizand ca probele pentru a confirma moartea lui Fossett sunt "mai mult decat suficiente". Fossett, nu a mai fost vazut in viata din luna septembrie, cand avionul la bordul caruia se afla a disparut de pe radare in Nevada, un stat din vestul Statelor Unite, noteaza BBC News.

2. Sarkozy vrea ca elevii francezi sa adopte memoria unei victime a Holocaustului. Presedintele Frantei a propus ca fiecare copil de clasa a patra elementara sa "adopte" memoria unui copil francez de origine ebraica, din cei peste 10.000 ucisi in timpul Holocaustului. Elevii trebuie sa demareze o ancheta in fiecare caz pentru a cunoaste mai bine viata si rudele victimei alese. De asemenea, el trebuie sa mentina legaturi cu eventualii descendenti ai celui "adoptat", scrie The Independent.

3. Scandal politic in Austria, unde cazul unei fetite, rapita in urma cu zece ani si regasita abia anul trecut, a scos la iveala erorile facute de oficiali din cadrul Ministerului de Interne. Fostului sef al Biroului Federal de Investigatii Criminale, Herwig Haidiger, a dezvaluit o serie de greseli grave facute de politie in cazul Nataschei Kampusch care au periclitat ancheta, dar care au fost acoperite de minister. Analistii politici cred ca in urma acestui scandal coalitia de guvernamant se va destrama, urmand sa fie organizate legeri anticipate dupa campionatele europene de fotbal, scrie Wiener Zeitung.

4. Cercetatorii au explicat care este rolul apendicelui. O echipa de medici chirurgi si imunologi de la Duke University Medical School cred ca rolul apendicelui este acela de a proteja bacteriile ce populeaza sistemul digestiv uman si care au un rol esential in procesul de digestie. Boli ca holera sau dizenteria amoebica pot decima populatia de bacterii utile din sistemul digestiv uman iar in acest caz rolul apendicelui ar fi de a restabili echilibrul functionand ca o protectie pentru acestea, informeaza Stiinta.info.

5. Un scandal financiar zguduie Germania, soldat cu demisia unuia dintre cei mai influenti oameni de afaceri din aceasta tara, directorul executiv al Deutsche Post, Klaus Zumwinkel. Supranumit "eminenta galbena" a economiei germane, Zumwinkel a fost acuzat de o evaziune fiscala de peste 10 milioane de euro. Acesta ar fi adunat bani timp de aproximativ 20 de ani in conturi din Liechtenstein, pentru a se sustrage de la plata impozitelor, relateazaThe Guardian.

6. Sistem solar la fel ca al nostru. Astronomii au descoperit un sistem solar foarte asemanator cu al nostru, undeva la 5.000 de ani-lumina distanta.Numit oficial OGLE-2006-BLG- 109L, sistemul are doua gigante gazoase de dimensiuni similare si distante relative fata de steaua lor, ca Jupiter si Saturn fata de Soare. Planeta mai mica se afla fata de stea la o distanta dubla fata de cea a planetei mai mari. Este foarte probabil ca sistemul sa contina si planete „solide“, precum Terra, Venus sau Marte, situate ceva mai aproape de stea, scrie FoxNews.