Adrian Nastase crede ca, prin mesajul de reforma morala, PSD a cazut in capcana lui Basescu si s-a adresat unui electorat care nu-l va vota niciodata.

Mircea Marian: Cand va depuneti candidatura la sefia Consiliului National?

Adrian Nastase: La inceputul saptamanii viitoare.

Ioana Lupea: Probleme de natura organizationala?

Nu cred. Tocmai am primit de la sectorul 1, de la Dan Tudorache, dovada ca sunt cu cotizatia la zi si de cand sunt membru de partid, in caz ca ma hotarasc sa candidez. „Eu stiu de cand sunt membru de partid, ma bucur ca stii si tu, din martie 1990“, i-am raspuns.

M.M.: Propunerea lui Mircea Geoana, sa fiti coideologul partidului, este pentru a va impiedica sa candidati?

Consiliul National nu s-a mai intrunit de un an si ceva, postul de sef este vacant tot de un an si ceva. Nu e vorba despre un scaun, ci despre posibilitatea de a avea o pozitie care sa determine o actiune eficienta. Daca vorbim despre strategie, atunci trebuie sa cunosti bucataria partidului, nu poti sa o faci de la Biblioteca Nationala.

M.M.: Veti participa la birourile executive, asa cum se spune, doar la invitatia lui Geoana?

Depinde la ce nivel se doreste sa ma implic. Exista o varianta in care lucrurile merg inainte la fel ca pana acum.

M.M.: Exista aceasta varianta?

Sunt multi colegi care doresc ca noi sa strangem randurile inainte de campania electorala. Ideea mea este de a aduce in structurile Consiliului National si oameni care, la un moment dat, au fost marginalizati.

I.L.: La cine va ganditi?

Ma gandesc de pilda la Sorin Oprescu, are alegatorii sai. Ar trebui sa fie si formal intr-o structura a Consiliului National. Dupa Consiliu, as face o luna de porti deschise la partid pentru a incuraja si venirea unor oameni noi, pentru a arata ca partidul nu merge spre trecut, asa cum sugereaza unii dintre comentatori, ci se intareste pentru viitor.

I.L.: Unii dintre cei care au lucrat cu dv. va imputa faptul ca v-ati lasat subalternii sa se lupte intre ei.

Pentru mine importanta era performanta partidului, nu insule sau persoane.

I.L.: Nu i-ati spus niciodata unui subaltern du-te si lupta-te cu Dan Ioan Popescu?

Cine dorea sa lupte cu DIP, poate nu stiu eu istoria partidului?

M.M.: Nimeni? Gusa.

Cat am fost presedinte, organizatia de Bucuresti a functionat ca toate celelalte. DIP a incercat sa construiasca o zona izolata a partidului; desi se cereau diverse date de la Bucuresti, ele nu veneau niciodata. Era un fel de organizatie extrateritorializata. Mircea Geoana a acceptat ca Bucurestiul sa aiba un statut special, asimiland sectoarele unor organizatii astfel incat situatia a continuat si in mandatul lui Vanghelie. Este greu in aceste conditii sa faci dialogul de la nivelul central la nivelul local.

Integral in EvZ