iPhone pirat, primele estimari. Dupa ce au facut un studiu asupra distributiei iPhone, reprezentantii Apple au ajuns la concluzia ca aproximativ 1.400.000 de telefoane au fost decodate de catre retele de comercializare pirat scrie, The New York Times.

Cutremur in city-ul londonez. Anuntul nationalizarii bancii Northern Rock de catre guvernul din Anglia trezeste suspiciunile bancherilor. Ministrul de finante britanic Alistair Darlingsustine, sustine ca masura preluarii de catre stat nu este decat temporara. Reprezentantii mediului bancar londez sustin insa contrariul. Acestia considera ca preluarea Northern Rock s-ar putea prelungi pe termen nedefinit aducand grave prejudicii concurentilor de pe piata financiara, informeaza The Telegraph.

Noi strategii pentru Yahoo. Reprezentantii Yahoo poarta negocieri cu conducerea companiei de servicii de Internet AOL. Potrivit cotidianului The Guardian, scopul acestora ar fi preluarea Yahoo care nu doreste sa devina parte a companiei Microsoft, in ciuda ofertei de 42 de miliarde de dolari.

Motorola la tribunal. Research In Motion producatorul portabilului BlackBerry a dat in judecata Motorola pentru utilizarea ileagala a unor patente tehnologice. Reprezentantii Research In Motion sustin ca Motorola avea acces la o parte din patentele utilizate pentru BlackBerry din 2003 cand cele doua companii au semnat un acord de cooperare. Cazul a fost preluat de un Tribunal din Texas, relateaza agentia de presa Reuters.

Sarkozy obligat sa ia masuri de stanga. Dupa ce a prezentat un plan de inspiratie liberala pentru reabilitarea economiei franceze, presedintele republicii se vede obligat sa dea inapoi. Nicolas Sarkozy le-a promis celor 595 de angajati ai ArcelorMittal care risca sa fie disponibilizati ca va initia un plan de investitii publice pentru a impedica incetarea activitatii fabricii, noteaza Le Monde.

Noi acuzatii de frauda in Germania. Acuzatiile de evaziune fiscala in randul inaltilor demnitari din Germania continua. Totul a inceput cu demisia sefului Postei germane dupa ce autoritatiile au demonstrat ca acesta a pagubit statul cu un milion de euro. Organele de ancheta au pregatit cateva sute de mandate de arestare pentru cei implicati, scrie Les Echos.