Petrolul brut a depasit pragul psihologic de 100 de dolari pe baril. Potrivit The New York Times cresterea pretului vine ca urmare a deciziei peresedintelui Venezuelei Hugo Chavez care anuntat ca va sista exportul de petrol catre SUA.

Bursa americana a reactionat imediat la noul pret al petrolului. Daca la inceputul sedintei principalii indicii au cunoscut o usoara tendinta de crestere la inchidere atat Dow Jones cat si Nasdaq au inregistrat scaderi de 0,09 respectiv 0,67 procente, informeaza Reuters.

Pierderi record la Credit Suisse. Banca a raportat pierderi in valoare de 2,85 miliarde de dolari. Oficialii institutiei sustin ca deficitul a aparut ca urmare a unor erori comise de brokerii bancii. Consiliul director al Credit Suisse a anuntat ca il va suspenda din functie pe Kareem Serageldin, unul dintre directorii direct implicati, scrie Financial Times.

Autoritatii americane care reglementeaza concurenta si-au dat acordul in privinta preluarii agentiei de stiri Reuters de catre trustul Thomson Corporation care activeaza in domeniul consultantei juridice si al analizei financiare. Tranzactia in valoare de peste 10 miliarde de euro va fi finalizata pana in luna aprilie a acestui an, afirma Le Monde.

Profitul Companiei Hewlett-Packard a crescut cu 38%. Conform unui raport prezentat de oficialii trustului, HP a inregistrat in trimestru fiscal, care s-a incheiat la 1 ianuarie 2008, un venit net de 2.13 miliarde de dolari fata de numai 1.55 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut, scrie Reuters.

Presedintele Francez Nicolas Sarkozy continua sa scada in sondaje.Potrivit publcatiei Le Figaro, Sarkozy nu mai beneficiaza decat de 36% din ooptiunile de vot, o pozitie similara cu cea ocupata de fostul sef al statului, François Mitterrand, dupa trei ani de mandat .