Doi reprezentanti ai "generatiei de pile de la UMF" incearca marea cu degetul. Preparatorii Ana-Maria Burlea si Mihai Onofriescu, fiii unor profesori celebri din universitate - Marin Burlea si Mircea Onofriescu - cer echivalarea gradului didactic de preparator cu titulatura de medic rezident, desi au picat examenul national de rezidentiat cu note rusinoase.

Conducerea UMF Iasi a cerut Ministerului Sanatatii echivalarea gradului de preparator cu cel de medic rezident pentru doi proaspat absolventi de soi: Ana Maria Burlea si Mihai Onofriescu. Preparator poti ajunge "ajutat" la examen de cadrele de la UMF, rezidentiatul se ia insa mai greu, fiind examen national. Cei doi au picat rezidentiatul cu note jenante si fara echivalare ar fi avut probleme in a avansa in cariera.

Pentru a nu se afla notele mici ale acestora de la rezidentiat, ei au cerut anonimat pe lista cu punctajele. Revoltator este ca ei forteaza Ministerul sa le acorde echivalarea, desi legea interzice acum acest lucru. Cei doi sint fiica influentului director al Spitalului de Copii, Marin Burlea, si fiul fostului director de la Maternitatea "Cuza Voda", medicul ginecolog Mircea Onofriescu.

Identificati de colegi dupa coduri

Ana Maria Burlea si Mihai Onofriescu, ambii candidati la specializarea Medicina generala, nu au fost admisi la examenul de rezidentiat de la finele anului trecut. Onofriescu a acumulat doar 579 de puncte, in timp ce Ana Maria Burlea a acumulat un punctaj si mai mic, de numai 550 de puncte. Acest lucru in conditiile in care punctajul minim care ar fi trebuit obtinut pentru a promova rezidentiatul este de 599 de puncte.

Pentru ca studentii si colegii lor din institutie sa nu afle rezultatele obtinute la examen, preparatorii in cauza au solicitat pastrarea anonimatului pe lista cu rezultate. Cei doi candidati au putut fi insa identificati pe baza codurilor de examen, care se regasesc atit pe listele de la repartitia pe sali, unde figurau cu numele, cit si pe lista cu rezultate, cind in locul numelui era scris "cerere de anonimat".

Ana Maria Burlea are codul de identificare 617, iar Mihai Onofriescu - codul 3.078. Mihai este proaspat absolvent al UMF, promotia 2007, iar concursul pentru titlul didactic de preparator l-a sustinut chiar in ianuarie 2008, acum activind la Clinica de Medicina interna IV de la Spitalul "Parhon". Ana Maria Burlea este absolventa a promotiei 2006, fiind preparator la disciplina de "Psihiatrie".

Integral in Ziarul de Iasi