McCain neaga ca si-a inselat sotia. Senatorul republican John McCain, favorit la nominalizarea drept candidat al partidului in alegerile prezidentiale, a negat zvonurile potrivit carora a avut o relatie amoroasa cu o membra a echipei de campanie, in 2000. Potrivit cotidianului ''New York Times'', in timp ce MacCain isi construia o imagine bazata pe moralitate si iubirea de familie, el avea o idila cu Vicky Iseman, o tanara de 30 de ani. Senatorul a dezmintit informatia, precizand ca "este dezamagit" de continutul fals al articolului. El a amintit ca si-a servit patria peste jumatate de veac si ca niciodata nu a facut ceva prin care sa insele increderea opiniei publice, noteaza Bloomberg.com

Mafia calabreza devine o putere economica mondiala. Mafia calabreza 'Ndrangheta este organizata in stilul Al-Qaida si a devenit „o putere economica mondiala", finantata prin traficul de droguri, deturnarea de fonduri europene si nationale si prin perceperea impozitului mafiot., se arata intr-un raport publicat in capitala italiana si citat de Financial Times. Astfel, 'Ndrangheta a devenit "unul dintre marile trusturi economico-delincvente ale economiei globale".

China alertata de fragmentele desprinse din satelitul spion al americanilor. Beijingul a solicitat Statelor Unite sa faca publice datele legate de doborarea satelitului de spionaj defect, in timp ce cotidianul Partidului Comunist a condamnat ceea ce numeste "atitudinea cruda a Washingtonului de militarizare a spatiului". China si-a exprimat obiectiile cu mult inainte de distrugerea satelitului cu o racheta lansata miercuri de pe un crucisator al Marinei americane si a cerut un raspuns temperat din partea ministrului de externe, scrie International Herald Tribune.

Caz de spionaj industrial in Brazilia. Politia braziliana a anuntat, joi, ca gigantul petrolier brazilian "Petrobras" a reclamat un caz de spionaj industrial, dupa ce patru laptopuri si doua hard-drive-uri apartinind companiei au fost furate. Pe aceste suporturi se aflau informatii clasificate de presedintele brazilian Lula da Silva drept „secret de stat“ referitoare la rezerve importante de gaz descoperite de curand, aproape de coasta braziliana, in dreptul orasului Rio de Janeiro. Astfel, acesta rezerva ar plasa tara sud-americana in primii zece producatori de petrol din lume, informeaza Reuters.

Ancheta anti-frauda la PE. Biroul anti-frauda din cadrul Uniunii Europene a inceput o ancheta cu privire la acuzatiile lansate de un europarlamentar britanic, potrivit carora membri ai Parlamentului European au comis nereguli in administrarea fondurilor, transmite BBC News. Investigatia se va concentra asupra aparentelor nereguli dezvaluite in urma unui audit al cheltuielilor facute de europarlamentari. Potrivit informatiilor, unii dintre parlamentarii europeni si-au alocat fonduri anuale in valoare de 250 de mii de dolari pentru plata staff-ului lor, chiar daca nu aveau nici un angajat.

Retragerea lui Castro il emotioneaza pe Chavez. Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, un prieten apropiat al lui Fidel Castro, a declarat ca fostul lider cubanez "a aratat imperiului american si intregii lumi ca revolutia cubaneza nu depinde de o singura persoana". Castro "va ramane avangarda revolutiilor din America Latina si toti revolutionarii de pe acest continent sunt copiii lui Fidel", a adaugat Chavez, citat de publicatia El Universal. Chavez i-a aratat toata admiratia sa lui Castro si l-a asigurat ca "va prelua sarcina de a tine flacara revolutiei aprinsa".