Baza sportiva de la Poiana Brasov a fost pierduta de statul roman. Terenul de sub baza sportiva, in suprafata de 3 hectare, a fost revendicat de mostenitori, care au obtinut in instanta, in octombrie 2007, retrocedarea integrala.

Acestia au fost pusi recent in posesie de conducerea Prefecturii Brasov. Retrocedarea terenului de sub Complexul National Sportiv Poiana Brasov a generat o rafala de acuzatii din partea directorului centrului, consilierul judetean Vasile Ungureanu. Acesta acuza primaria si pe subprefectul Szakal Andras ca nu si-au aparat corect sansele in procesul cu mostenitorii care au revendicat terenul.

Stransi cu usa

„In primul rand nu am fost anuntati ca exista acest proces. Actiunea in instanta a inceput in toamna anului 2005 si noi am aflat la doua luni dupa ce s-a incheiat procesul. Partile care s-au prezentat acolo nu si-au aparat sansele cum trebuie. Primaria nu a fost la toate infatisarile, dar nu asta este cel mai grav. Cand instanta a cerut autorizatiile de constructie a cladirilor de pe terenul revendicat, reprezentantii Primariei Brasov au refuzat sa le aduca motivand ca e prea mult de lucru. Prin urmare, instanta a decis ca acele constructii sunt fara autorizatie si a dispus retrocedarea integrala a terenului“, spune Ungureanu.

Acesta a cerut si prefecturii sa faca o ancheta interna pentru a stabili cine e vinovat si acolo. „Dupa ce vom vedea rezultatele anchetei, ma voi consulta cu conducerea Agentiei Nationale pentru Sport si vom vedea daca facem plangere si impotriva prefecturii. In opinia mea, subprefectul Szakal nu trebuia sa semneze punerea in posesie, mai ales ca ii prezentasem, cu numai cateva zile inainte, toate aceste probleme“, a precizat Vasile Ungureanu. Tototdata, directorul complexului sportiv spune ca va incerca atacarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie a ordinului prefectului.

Integral in Evenimentul Zilei