Dolarul american a cunoscut o depreciere record in raport cu moneda unica eurpena ajungand la peste 1,5$ pentru un Euro, noteaza ziarul Bloomberg. Vice-presedintele FED, Donald Kohn, sustine ca economia americana isi va reveni in semestrul II si va reusi sa echilibreze tendintele inflationiste.

Dupa dolar si petrolul a atins un nou pret record. Barilul de petrol brut a fost tranzactionat la New York cu 101,43 dolari, informeaza Le Soir.

Ca urmare a scaderii puterii de cumparare a economiei Frantei, Nicolas Sarkozy solicita companiilor sa maresca numarul de ore suplimentaresi sa cedeze pachete de actiuni salariatilor scrie Le Monde.

Marea Britanie a fost zguduita de cel mai mare cutremur inregistrat in ultimii 20 de ani in zona. Seismul a avut o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter. Din datele existente pana acum cutremurul a produs doar pagube materiale fara a se inregistra pierderi de vieti omenesti, afirma Times Online.

Potrivit unor informaţii prezentate de BBC News, aproape 800 000 de est-europeni s-au înscris la muncă în Marea Britanie după extinderea Uniunii Europene de acum patru ani. Ministerul de Interne al Marii Britanii a mai precizat că pentru combaterea imigratiei ilegale la fiecare 8 minute a fost expulzata cate o persona.

Republica Cehă se aşteaptă să finalizeze săptămâna aceasta la Washington planul de găzduire a unei părţi a scutului american antirachetă, a precizat luni premierul Mirek Topolanek. Topolanek se va întâlni miercuri cu preşedintele George W. Bush pentru a discuta despre scut, care a atras critici dure din partea Rusiei. Bush şi Topolanek vor discuta şi despre un plan de ridicare a vizelor către Statele Unite pentru cehi. Administraţia americană plănuieşte desfăşurarea a zece rachete de interceptare în Polonia şi a unei staţii radar în Cehia ca parte a unui scut global împotriva rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune, scrie International Herald Tribune.