„Chemical Ali", varul lui Saddam Hussein va fi spanzurat in maximum o luna, anunta The Guardian. Dupa ce un tribunal special irakian il gasise vinovat pentru genocid impotriva kurzilor si il condamnase la moarte, in iunie 2007, presedintia irakiana si-a dat acordul ca Ali Hassan al-Majid, cunoscut drept Ali Chimicul, sa fie executat prin spanzuratoare in terment de 30 de zile. Cunoscut drept unul dintre cei mai de temut lideri ai Partidului Ba'ath, acesta este principalul vinovat pentru campania de la sfarsitul anilor ’80, in care au fost folosite arme chimice, soldata cu moartea a 180.000 de civili kurzi.

Printul Harry a plecat din Afganistan, dupa zece saptamani in care a luptat contra talibanilor, in provincia sudica Helmand, informeaza BBC News. Fiul mezin al printului Charles s-a imbarcat, vineri seara, la bordul unui avion pentru a se intoarce in Marea Britanie, dupa ce ministerul britanic al Apararii s-a vazut nevoit sa-l retraga pe Harry inainte de incheierea misiunii, aceasta devenind prea periculoasa dupa dupa ce un site american a dezvaluit prezenta sa in Afganistan, ceea ce punea in pericol atat viata printului, cat si pe cea a camarazilor sai.

Ofensiva turca contra rebelilor separatisti PKK din nordul Irakului s-a incheiat, iar trupele s-au intors vineri la bazele lor, a anuntat Statul Major turc, precizind insa ca, daca va fi necesar, operatiunile vor fi reluate, relateaza Financial Times. 'S-a ajuns la concluzia ca operatiunea si-a atins obiectivele si trupele noastre au revenit la bazele din interiorul tarii, in dimineata zilei de 29 februarie', mentioneaza un comunicat militar transmis pe site-ul Statului Major al armatei turce. Operatiunea armatei turce impotriva rebelilor separatisti din cadrul Partidulului Muncitorilor din Kurdistan (partid scos in afara legii in Turcia), a fost lansata in 21 februarie, 237 de rebeli si 24 de militari turci fiind ucisi in timpul ofensivei, conform unui bilant al armatei.

S-a dat startul primului experiment stiintific in laboratorul european Columbus, de pe Statia Spatiala Internationala, informeaza Stiinta.info. Experimentul WAICO studiaza cresterea plantelor in Cosmos, dupa intensitatea campului gravitational. Scopul laboratorului este acela de a efectua experimente stiintifice in conditii de foarte mica gravitatie. Acestea ne vor ajuta sa intelegem mai bine viata in spatiu, necesara pentru viitoare calatorii spre Luna sau spre Marte, dar si sa intelegem mai bine viata in general, inclusiv cea de aici de pe Pamant.

Potrivit BBC News, suplimentele de Vitamina E, administrate in doze mari, cresc riscul aparitiei cancerului la plamani, sustin cercetatorii. Un studiu american, efectuat pe 77 de mii de oameni a dovedit ca 400 mg pe zi, pe o perioada de timp, maresc riscul producerii cancerului cu 28%, fumatorii fiind cei mai predispusi. Cercetatorii au urmarit, timp de patru ani, pe un grup de persoane cu varste cuprinse intre 50 si 76, reactia la dozele zilnic administrate de vitamina E, vitamina C si acid folic. Dintre acestea, doar vitamina E a avut un efect negativ, 521 de persoane dezvoltand cancer pulmonar pe perioada cercetarilor. Expertii indeamna la consumul de fructe si legume, principala sursa de vitamine.