Superstitiile artistilor, legate de cea mai sumbra piesa a lui Shakespeare, s-au adeverit si la Bucuresti. In timpul repetitiilor, un mort si trei accidentati. Pe scena Operei Nationale din Bucuresti (ONB) va fi prezentata, in premiera, astazi si maine, la ora 18.30, opera in concert "Macbeth" de Giuseppe Verdi. Textul operei, de William Shakespeare, a provocat spaima in randul artistilor care l-au pus in scena, de-a lungul timpului.

Asta pentru ca la repetitii au existat accidente sau morti suspecte. S-a crezut in ultima instanta, ca e vorba de un blestem. In jurul piesei "Macbeth" exista tot felul de legende, care mai de care mai sumbre. Se spune ca una dintre cele mai negre piese ale lui William Shakespeare aduce ghinion. Cine rosteste numele "Macbeth" in interiorul unui teatru este urmarit de necazuri si, mai devreme sau mai tarziu, i se intampla un accident.

Accidente bizare la Opera Nationala Bucuresti Nici Opera Romana nu a scapat de "blestemul" Macbeth. "Nu sunt superstitios, dar trebuie sa recunosc ca de cand am inceput aceasta productie s-au petrecut foarte multe lucruri stranii, nu tocmai fericite. Dar speram ca prima montare a acestui important titlu al creatiei verdiene pe scena Operei Nationale Bucuresti se va incheia cu bine si va trezi interesul publicului", a precizat Iurie Florea, dirijorul corului si orchestrei.

Integral in Adevarul