Dupa ce Gazprom a anuntat ca a redus livrarile de gaze catre Ucraina cu 25% din cauza datoriilor acestei tari, Andris Piebalgs, comisarul european pentru energie, a cerut convocarea de urgenta a responsabililor UE. Deocamdata nici una din tarile uniunii nu a fost afectata de decizia Moscovei insa oficialii europeni urmaresc cu ingrijorare evolutia acestei crize, scrie The Guardian.

Presedintele Bancii centrale a Statelor Unite a cerut institutiilor de creditare sa reduca valoarea dobanzilor pentru creditele imobiliare, informeaza The New York Times .Potrivit analistilor criza din domeniul imobiliar reprezinta principala problema a economiei americane.

Presedintele columbian Alvaro Uribe a anuntat ca va depune o plangere la Curtea penala internationala impotriva lui Hugo Chavez, deorece acesta finanteaza o organizatie terorista acuzata de genocid. Gerge Bush a declarat ca il va sustine pe Urbe in acest demers. Actiunea sefului de stat columbian vine in contextul crizei diplomatice din America de sud declansata de asasinarea Raul Reyes unul dintre capii Fortelor revolutionare Columbiene, relateaza Le Figaro.

O roata de 100 de tone, ultima bucata dintr-un experiment ambitios prin care oamenii de stiinta spera sa descopere secretele universului, a fost coborata vineri intr-o incapere subterana, titreaza stiinta.info. Este vorba de ultima bucata a detectorului de particul ATLAS, cel mai mare din cele patru detectoare care fac parte din cel mai puternic accelerator de particule din lume, care va fi operational pana la mijlocul anului 2008 la CERN.

Barack Obama a invins-o pe Hillary Clinton la scrutinul din Vermont. Acesta este cea de a 12 victorie obtinuta de Obama in cadrul alegerilor preliminare din SUA, afirma Reuters.

Lucratorii germani din transporturi vor declansa astazi o greva de amploare. In urma protestului 142 de zboruri catre mai multe destinatii europene vor ramane blocate la sol. La greva vor participa si 12.000 de angajati ai cailor ferate germane, metrolui si transportului public. Sindicalistii solicita o majorare salariala de 8 procetente, anunta BBC News.