Intr-un an si jumatate, la Zoo Baneasa au murit, pe rand, elefantica Gaya, unicul zimbru, un iac, doi mufloni mancati de caini vagabonzi si jaguarul Betty. Ultimul deces s-a inregistrat luni dimineata, atunci cand, din cauza unei supradoze de tranchilizant, a murit si leoaica Elsa.

Directoarea Anca Oprea a fost salvata de la demitere inventandu-se fel de fel de motive menite sa-i apere scaunul. Cu toate ca o comisie de ancheta a CGMB a stabilit ca vina in cazul mortii elefantului Gaya apartine conducerii gradinii zoologice, nimeni nu a fost demis. Tot mai multe voci o acuza pe Anca Oprea de incompetenta si neglijenta in serviciu.

O comisie de ancheta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a analizat faptele, a audiat martorii si a concluzionat ca principala vinovata de moarte animalului e directoarea Anca Oprea. Recomandarea consilierilor municipali catre primarul general Adriean Videanu a fost fara echivoc: demiterea si trimiterea in judecata a Ancai Oprea pentru neglijenta in serviciu.

Au mai murit de atunci un iac, doi mufloni sfasiati si mancati de cainii vagabonzi, unicul zimbru, jaguarul Betty si, iata, in urma cu doua zile, leoaica Elsa. De fiecare data, au fost gasite sau inventate scuze cu unicul scop de a o mentine in functie pe Anca Oprea. Primarul general n-a miscat un deget.

Integral in Gardianul