In Iasi exista un asezamint de tihna. Este Parchetul Militar - locul unde un procuror face un rechizitoriu pe an si cistiga de la 6.000 de lei pe luna in sus. Aici anchetatorii se lupta cu dosare "complexe": batai, furturi de cartuse sau de spalieri. Sefii acestui "sanatoriu" pot ajunge si la 10.000 de lei pe luna. Culmea e ca unul dintre procurori, in loc sa-si declare veniturile, a scris "conform fisei fiscale".

Muncesti mult, cistigi mult. Conform acestei vorbe, unii fac si ore suplimentare pentru a-si mari veniturile cu care sa reuseasca sa-si intretina familia. Exista si categorii de persoane care nu trebuie sa faca mare lucru pentru a lua bani foarte multi. Este cazul procurorilor de la Parchetul Militar Iasi. Sase procurori muncesc „pe rupte" si au reusit anul trecut sa intocmeasca nu mai putin de 5 rechizitorii. Rezulta o medie de sub 1 (un) rechizitoriu de procuror.

Pentru ca nu mai faceau fata maldarului de dosare ce ii inconjurau, Consiliul Superior al Magistraturii le-a trimis procurorilor militari intariri: inca un coleg. Cei 7 „magnifici" reusesc cu greu sa tina sub control militarii infractori din toata zona Moldovei. Pentru munca depusa sint platiti boiereste, cu salarii de 10.000 de lei.

Cazurile sint dintre cele mai „complexe": furt de munitii, furt de spalieri, conduceri sub influenta alcoolului, loviri. Concluzia: bani multi pe munca putina. Comparativ, cei 7 procurori de la Parchetul de pe linga Judecatoria Iasi au intocmit anul trecut 680 de rechizitorii, ceea ce inseamna o medie de 40 de rechizitorii de fiecare magistrat. Salariile lor sint insa de maxim 3.000 de lei lunar.

Integral in Ziarul de Iasi