DNA a luat in vizor afacerea cu borduri a familiei Videanu si a cerut mai multor institutii date despre „bordurizarea” Capitalei si firma edilului. Conform unor calcule aproximative, firma Titan Mar a familiei Videanu a obtinut 4 milioane de euro din importul de borduri de granit din China.

Asta dupa ce edilul a impus borduri mai trainice decat cele de beton din Capitala. Videanu a declarat ca asteapta „bucuros” raportul Curtii de Conturi. Primarul spera ca raportul nu va mentiona nimic legat de firma familiei sale, Titan Mar, pentru ca, potrivit legii, Curtea nu are dreptul sa verifice furnizorii constructorilor parteneri ai Primariei Capitalei.

Totusi, atat in mainile inspectorilor Curtii, cat si la DNA, au ajuns documente care arata legatura dintre firma familiei Videanu si constructorii care au contracte de drumuri cu municipalitatea. Culmea este ca documentele au ajuns la organele abilitate chiar cu sprijinul unor subordonati si apropiati ai lui Videanu din administratie.

De altfel, saptamana trecuta, liderul PIN Cozmin Gusa a transmis unor institutii abilitate ale statului documente care, sustine el, dovedesc faptul ca importurile de borduri de granit din China au fost realizate de catre firma familiei Videanu, in perioada 2006-2007.

Gandul