La scoala Securitatii de la Bran, tinerii procurori erau invatati sa fabrice probe, sa santajeze, sa aresteze, sa ancheteze, sa admita torturarea si exterminarea oponentilor regimului comunist. Metodele preferate de Securitate si predate la scoala de la Bran erau "Radu"(iradierea), "Pasarici" (internarea la spitalul de nebuni si folosirea drogurilor) si "Stanica" – model de tortura practicat de tortionarul cu acelasi nume.

Lectiile erau predate de generali de Securitate si Militie, precum si de procurori de la Procuratura Generala a Romaniei. Procurorii instruiti la Bran primeau ordinele Securitatii prin ofiterii de legatura care le erau repartizati imediat dupa absolvirea scolii. Arestau la ordin, eliberau la ordin, in functie de interesele Securitatii. Pantea sustine ca, dupa 1989, in functiile de conducere ale procuraturilor au ajuns tot absolventi ai scolii de la Bran. El da si exemple in acest sens.

Pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei, ar trebui publicate numele tuturor absolventilor scolii de la Bran, sustine Pantea. Acum, aceasta scoala, cu tot cu arhivele ei, este a Serviciului Roman de Informatii. "Romania libera" a solicitat de la SRI numele absolventilor scolii de la Bran, dar purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, ne-a transmis ca "SRI nu da astfel de informatii".

Scoala securitatii de la Bran a pregatit pe banda rulanta magistrati – procurori si judecatori – pentru a aresta, ancheta si condamna chiar la moarte, la ordinele Consiliului Securitatii Statului si ale Partidul Comunist Roman (PCR). Tenebrele acestei "scoli" si modul in care absolventii au fost obligati sa execute ordinele Securitatii si ale PCR sunt relatate in exclusivitate pentru "Romania libera" de catre Alexandru Pantea, fost procuror si in acelasi timp ofiter acoperit al Securitatii.

"Este momentul sa vorbesc despre atrocitatile sistemului comunisto-securist pentru ca nimeni dintre procurori nu a facut-o pana acum. Unii dintre fostii mei colegi ar putea spune ca sunt tradator pentru ca mi-am incalcat juramantul facut la intrarea in acea scoala, numai ca eu atunci nu am stiut ce ma asteapta, apoi n-am putut iesi din sistem de frica. Acum este timpul ca tinerii sa stie ce s-a intamplat cu adevarat, cum erau distruse destine doar la comanda unor activisti PCR si securisti", si-a justificat Pantea demersul.

SRI nu dezvaluie numele magistratilor scoliti la Bran

Pana acum nu au aparut dezvaluiri concrete despre faptul ca multi magistrati au fost instruiti la scolile Securitatii sa ucida, sa aresteze, sa tortureze. Fostul procuror-ofiter acoperit Alexandru Pantea sparge gheata si aduce in fata opiniei publice probe – fotografii, nume de procurori si de profesori – despre existenta scolii speciale de la Bran a Securitatii, unde procurorii faceau instructie pentru exterminarea criticilor sistemului comunist.

Dezvaluirile lui Pantea sunt importante deoarece amanuntele pe care le ofera opiniei publice pot fi verificate, daca puterea politica doreste cu adevarat. Numele tuturor magistratilor care au terminat scolile Securitatii pot fi gasite in arhivele acestor scoli, aflate si astazi sub controlul SRI.

De asemenea, aceste amanunte au fost inserate si in dosarele profesionale ale magistratilor, pastrate pana in urma cu o luna de catre Parchetul General, iar acum, de Consiliul Superior al Magistraturii. Presedintele Traian Basescu a afirmat de curand ca 25% dintre magistrati sunt fosti colaboratori ai Securitatii. CSM si Asociatia Magistratilor au criticat dur afirmatiile lui Basescu.

Romania Libera