• Indicele Dow Jones a incheiat sedinta de tranzactionare de marti cu o crestere  3,55%, cea mai importanta din utltimii 5 ani. Tendinta de apreciere s-a facut simtita si in cazul indicelui Nasdaq. Potrivit analistilor citati de The New York Times principala cauza a redresarii bursei americane este legata de anuntul Bancii Centrale Americane care si-a aratat disponibilitatea de a imprumuta institutiile bancare cu 200 de miliarde de dolari. Masura este menita sa creasca volumul de lichiditate din piata.
  • Amiralul William Fallon, unul dintre principalili strategi ai operatiunilor militare americane in  Irak si Afghanistan, si- anuntat demisia, scrie BBC News. William Fallon si-a motivat gestul prin divergenta de opinii pe care a avut-o cu George W. Bush in privinta unui posibil atac al Iranului. Demisia vine dupa ce revista Esquire a publicat un material privind diferentele de viziuni in privinta Irakului exprimate de presedintele SUA si amiralul Fallon.
  • Dupa ce a inregistrat exporturi record estimate la 1000 de miliarde de euro constructorul german de automobile Volkswagen isi premiaza angajatii. Potrivit oficialilor companiei citati de cotidianul Le Soir 86.000 de angajati ai uzinelor din Germania vor beneficia de prime in valoare de 3700 de euro fiecare.
  • Republicanii ii cer guvernatorului statului New York sa-si dea demisa, informeaza The Guardian.  James Tedisco, unul dintre liderii republicanilor a anuntat ca daca  Eliot Spitzer nu isi anunta demisia in urmatoarele 48 de ore va demara procedurile legale de punere sub acuzatie.  Reactia lui James Tedisco vine dupa ce o ancheta federala a scos la iveala faptul ca Spitzer utiliza numele de George Fox pentru a se intalni cu prostituate de lux.
  • Unda verde pentru  Google. Consiliul pentru concurenta a Uniunii Europene a avizat  achizitionarea portalul de publicitate on line DoubleClick de catre Google, relateaza Reuters. Anuntul privind tranzactia in valore 3,1 miliarde de dolari a ridicat actiunile pe bursa ale Google cu 6,3 procente.
  • Camerele video pentru observarea meteoritilor ale Departamentul de Fizică şi Astronomie a Universităţii Western au inregistrat intrarea unui corp ceresc in atmosfera pamantului. Cercetatorii incerca acum sa localizeze cu exactitate zona unde a cazut meteoritul. Din primele estimari rezulta ca acesta are o masa de un kilogram, sustine Stiinta.info.