Constructia unui parc eolian in mijlocul marii, autostrada Arcticului (formata in proportie de 85% din gheata), cele mai mari meganave din lume sau podul de apa care traverseaza Elba sunt cateva doar din minunile ingineriei moderne.

Constructia unui parc eolian in mijlocul marii

La 20 km de coasta Danemarcei, se afla Horns Rev, cel mai mare parc eolian din lume. Este compus din 80 elice inalte de 110 m, cu o putere de 160 MW , mult mai puternice decat cele aflate pe pamant.

Autostrada de gheata

Strada care uneste orasele Tibbitt si Contwoyto se gaseste in Canada. Este considerata cea mai periculoasa din lume. Se afla pe terenurile arctice si se desfasoara pe 500 km ajungand la uriasele mine de diamante din nord. Este considerata periculoasa deoarece 85% traverseaza lacuri inghetate, si stratul de gheata se poate rupe in orice moment si sa inghita camioanele care il parcurg. Acest traseu se poate face numai in lunile de iarna foarte reci. In fiecare an, cand stratul de gheata devine suficient de gros,angajatii de la Nuna Logistics, (masinarii enorme de curatat zapada) deschid o strada larga de 70 m, echivalentul unei autostrazi de 8 benzi, ce permit camioanelor de 70 tone sa ajunga la mine.

Nebunie pe apa

Un km lungime, 32 metri latime, Podul Magdeburg (Germania) trebuie sa-l privesti de mai multe ori sa-ti dai seama ca exista intr-adevar.

Este un pod de apa care traverseaza fluviul Elba si care permite circulatia navelor intre cele mai mari canale din aceasta tara. A costat mai mult de 500 milioane de euro si s-a realizat in 6 ani.

Nota:Daca tot primim o gramada de chestii pe mail si tinem mortis sa le dam si mai departe, ne-am gandit sa vi le oferim pe cele mai interesante dintre ele. Asteptam propunerile voastre:)