Cresterea consumului de bere arata ca peruanii o duc mai bine decat cred si ca au beneficiat mai mult decat isi inchipuiau de cei cinci ani de crestere economica, a declarat presedintele Alan Garcia, citat de Reuters. "Castigurile au crescut. Construim mai multe case, cumparam mai multe telefoane si consumam mult, mult mai multa bere", a observat Garcia.

Pretul petrolului a crescut pana la un nivel record, pentru cea de-a sasea zi consecutiva, atingand pentru prima data valoarea de 110.20 dolari per baril la bursa din New York. Astfel, analistii economici considera ca pretul intr-o continua crestere al petrolului a fost generat de slabirea dolarului american in cadrul schimburilor valutare, noteaza BBC News.

Bill Gates vrea vize si conditii mai bune pentru lucratorii imigranti din IT. Fondatorul Microsoft a pledat cu ardoare, in Congresul american, pentru o politica a imigratiei mai favorabila salariatilor foarte calificati, pentru a se evita delocalizarile si afectarea competitivitatii americane, relateaza USA Today.

NATO da asigurari Rusiei ca este auzita in Occident si cere Moscovei sa-si indulceasca tonul in discursul impotriva Aliantei, a declarat purtatorul de cuvant al NATO, James Appathurai, citat de RIA Novosti. Declaratiile oficialului intervin in conditiile in care Moscova critica influenta tot mai mare a NATO, precum si proiectul american al scutului antiracheta in Europa.

Guvernatorul de New York, Eliot Spitzer, si-a anuntat demisia, incepand de luni, 17 martie. El a fost obligat sa recurga la acest gest dupa ce a ajuns personajul central al unei povesti de adulter. Presa americana a dezvaluit ca oficialul a folosit serviciile unei prostituate de lux, pe care a plimbat-o la Washington, scrie Bloomberg.

Liechtenstein a emis un mandat international de arestare pentru informatorul serviciilor secrete germane, fost angajat al bancii LGT, cel care a sustras informatii privind cele 1.000 de persoane implicate in acest scandal.Guvernul din Germania l-au platit pe acest informator, identificat ca fiind Heinrich Kieber, cu mai mult de 4 milioane de euro pentru obtinerea acestor documente interne ale bancii, noteaza The Independent.