Reprezentantii Microsoft si Yahoo s-au intalnit la inceputul saptamanii pentru a discuta despre oferta de preluare a Yahoo facuta de compania lui Bill Gates, sustine Associated Press. Desi reuniunea nu a avut drept scop o negociere, aceasta ar putea reprezenta un prim pas pentru semnarea unui acord intre cele doua companii.

Peruanii au descoperit ruinele unui templu stravechi despre care se crede ca a precedat perioada Imperiului incas. Templul se afla in apropierea cetatii Sacsayhuaman, in sudul tarii si este compus din 11 incaperi construite din piatra si argila. Arheologii, citati de BBC News, au precizat ca templului a fost construit in forma unui simbol religios incas, Chacana.

Europa va plati gazul rusesc cu 400 dolari/mia de metri cubi, in 2008. Presedintele Gazprom, Alexei Miller, a anuntat ca pretul mediu al gazelor livrate de grupul rus statelor europene ar putea atinge 400 de dolari pentru mia de metri cubi in 2008, europenii estimand initial un pret de 310 dolari. Motivul scumpirii ar fi deprecierea galopanta a dolarului american, pe care producatorii o compenseaza prin cresterea tarifelor, si de cresterea cererii de gaze naturale in Europa, scrie Forbes.

Profesorii britanici acuza Ministerul Apararii ca au 'omis' detalii importante despre razboiul din Irak, cu scopul de a minimaliza impactul acestui conflict in ochii elevilor. Potrivit cotidianului The Independent, Uniunea Nationala a Profesorilor din Marea Britanie contesta vehement un plan de lectii realizat de Departamentul Apararii de la Londra, sustinand ca autoritatile ca au introdus informatii false in document si au omis date deosebit de importante, pentru a justifica invazia din Golf din 2003.

O pereche de meteoriti de origine necunoscuta a fost descoperita in Antarctica, studii de specialitate aratand ca rocilor extraterestre au evidentiat caracteristici care le disting de restul meteoritilor cunoscuti pana acum, noteaza BBC News. Potrivit ipotezelor dezbatute la o importanta conferinta pe teme spatiale, meteoritii ar putea proveni de pe planeta Venus.

Primavara e sezonul Aurorei Boreale. Din motive neintelese pe deplin de oamenii de stiinta, in saptamanile din jurul echinoctiului apar frecvent luminile nordice. Potrivit specialistilor, "arurorele erup fara nici un fel de avertizare cu o intensitate surprinzatoare". Fenomenul este numit si 'sub-furtuni', si reprezinta un mare mister." Ce declanseaza aceste eruptii? Unde este inmagazinata energia acestor sub-furtuni si binenteles, de ce primavara?, aflati de pe Stiinta.info.