Traian Basescu a atacat presa, acuzand "stapanii tonomatelor de euro" ca vor sa dobandeasca controlul asupra institutiilor statului.

Romania libera insista asupra precizarilor facute de Basescu sambata, conform carora el a atacat practici din presa, si nu toata presa. In vreme ce unii jurnalisti au criticat si i-au cerut lui Traian Basescu sa argumenteze "acuzatiile deosebit de grave", altii au spus ca presedintele poate castiga simpatie de pe urma perceptiei negative pe care ziaristii o au in opinia publica, scrie Romania libera.

Pe de alta parte, Gandul aduce in prim-plan reactia Asociatiei Jurnalistilor din Romania, care a condamnat atacurile prezidentiale la adresa presei. Conform Gandul, AJR ii cere lui Traian Basescu sa prezinte public scuze tuturor jurnalistilor care practica aceasta meserie „in mod onest".

Cotidianul a incercat sa afle de la consultantii politici care sint resorturile atacurilor la adresa jurnalistilor. Adversarul fata de care s-a pozitionat seful statului este mass-media, deoarece, dupa desfiintarea credibilitatii clasei politice, ziaristii au ramas singurii opozanti ai politicii prezidentiale, sustine Cotidianul.