Pastorul candidatului democrat Barack Obama a demisionat dupa ce a facut remarci rasiste la adresa lui Hillary si a lui Bill Clinton.

„Hillary n-a fost un baiat negru crescut de o mama singura. Barack a fost. Barack stie ce inseamna sa fii negru si sa traiesti intr-o tara si intr-o cultura controlate de bogatasi albi. Hillary n-o sa stie asta niciodata. Pe Hillary n-a facut-o nimeni «cioara»“, a tunat in predica sa din 10 februarie pastorul Jeremiah Wright, omul care i-a inspirat lui Barack Obama cartea „Indrazneala Sperantei“. Reverendul a demisionat, dupa ce declaratiile sale rasiste l-au pus pe candidatul democrat in situatia de a se delimita public de asemenea opinii „inflamante si ingrozitoare“, in interviuri tv aranjate in pripa. Pe linga predica citata, Wright a mai afirmat cu alta ocazie similara ca „Hillary e maritata cu Bill, iar Bill a fost bun cu noi. Ba n-a fost! Bill ne-a tras-o, cum i-a tras-o Monicai Lewinsky“.

Pastorul l-a comparat pe Barack cu Isus si a acuzat America pentru atentatele din 11 septembrie 2001. Wright a botezat cei doi copii ai lui Barack Obama si i-a fost confesor din 1992. Memoriile sale au fost intitulate „Indrazneala Sperantei“ dupa numele unei predici a acestuia.

Integral in Cotidianul.