• Cinci morti intr-o explozie in Albania. Cinci persoane au murit si mai mult de 200 au fost ranite intr-o explozie care a avut loc duminica, la o magazie militara de langa aeroportul din Tirana. Potrivit Financial Times, la aceasta magazie echipe de experti detonau munitie ramasa din perioada stalinista.Explozia s-a simtit pana in centrul Tiranei, la 20 km departare.
  • Musulmanii din Spania duc lipsa de moschei. Multi musulmani din Spania au ajuns sa se intalneasca in apartamente sau in depozite pentru a se ruga. Numarul mic de moschei are cauze atat sociale, cat si economice, sustine New York Times. Populatia musulmana a Spaniei a crescut in ultimii zece ani de la 50,000 la un milion.
  • Putin propune Aliantei ajutor in Afganistan. Vladimir Putin a inceput un joc mare cu NATO. El propune Aliantei ajutor in lupta cu talibanii in Afganistan si vrea in schimb ca NATO sa nu primeasca in randurile sale Ucraina si Georgia, scrie Gazeta Wyborcza, potrivit Rador. Intre cateva capitale mai importante ale Aliantei si Moscova se desfasoara, de o saptamana, un mare joc geopolitic, in care miza este, pe de o parte, succesul operatiunii NATO in Afganistan, iar pe de alta parte succesul propagandistic urias al ultimelor saptamani ale presedintiei lui Putin.
  • Romani fraieriti si umiliti in Marea Britanie. Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, citata de Rador, zeci de romani risca sa ramana in strada in Londra si alte orase din Mare Britanie, dupa ce au fost adusi aici prin contracte de munca dubioase, intermediate din Romania. Unii dintre ei au cheltuit deja banii pe care ii aveau, sume care depasesc mia de lire, altii mai norocosi au platit pana acum doar cateva sute. Ramasi fara acte de identitate, ei sunt acum santajati de intermediatori, cerandu-li-se alti bani sau fiind amenintati cu plecarea fortata din Marea Britanie.
  • Cum stocheaza fizicienii vidul. Doua grupuri de fizicieni au reusit recent sa stocheze un vid special intr-o incinta cu gaz si sa il recupereze inapoi dupa o fractiune de secunda, sustine Stiinta.info. Aceste rezultatele pot fi folosite practic, de exemplu in contructia unor sisteme laser cu un zgomot foarte mic.
  • Fostii comunisti germani revin in forta. La 19 ani dupa caderea Zidului Berlinului, fostul Partid Comunist al Germaniei de Est are o revenire spectaculoasa. La ora actuala, partidul de Stanga este al treilea partid ca popularitate din Germania, conform statisticilor. Astfel, miscarea de Stanga este sustinuta de unul din sapte germani, scrie Washington Post.