Curtea Suprema de justitie din America a luat pentru prima data, in istoria SUA, in discutie semnificatia celui de al doilea amendament al Constititutei, informeaza The New York Times. Acesta prevede ca fiecare cetatean poate sa detina o arma de foc pentru auto-aparare. In urma inmulturii cazurilor de agresiune cu ajutorul armamentului, o parte din magistratii Curtii Supreme considera ca acest drept se refera doar la persoanele care efectueaza un stagiu militar si ar trebui restrans numai la acesta categorie. Se estimeaza ca in acest moment in SUA exista circa 100 milioane de detinatori legali de arme.

Scriitorul britanic, Sir Arthur C. Clarke a murit in varsta de 90 de ani. Cunoscutul prozator al genului S.F., autor a peste 100 de lucrari, romane si eseuri, si-a petrecut ultima parte a vietii imobilizat intr-un scaun cu rotile la resedinta din Sri Lanka, scrie BBC News.

Franta are un nou guvern cu mai multi membri. Cei 6 noi secretari de stat vor ocupa functii in sectoare nou create cum ar fi Administratia muncii, Amenajarea teritoriului, Economie numerica, etc. Potrivit cotidianului Le Figaro, masura remanierii guvernamentale vine ca o consecinta a rezultatelor slabe obtinute de partidul lui Sarkozy la alegerile locale desfasurate saptamana trecuta. Presedintele Frantei incerca acum sa creze in jurul sau un nucleu compus doar din persoane fidele, sustine publicatia.

Visa Inc,cel mai mare producator din lume de carti de credit a inregistrat un record istoric pe bursa de la New York, afirma The New York Times. Valoarea subscriptiei publice a companiei care intentioneaza sa se listeze pe bursa s-a ridicat la 17,9 miliarde de dolari, cea mai mare suma obtinuta in urma unei asemena operatiuni.

Northern Rock, banca britanica care a fost nationalizata de guvernul englez a anuntat ca va concedia 2000 de angajati in urmatorii 4 ani. Potrivit oficialilor bancii institutia isi va reduce la 70 si numarul de filiale, relateaza The Guardian.

Uniunea Europeana ar putea lua in discutie boicotarea jocurilor olimpice de la Beijing in urma masurilor luate de autoritatile chineze impotriva manifestantilor din Tibet. Solicitarea de boicotare a olimpiadei a fost formulata de asociatia de jurnalisti Reporters sans Frontières si va fi luata in discutie cel mai probabil la reuniunea ministrilor de externe care va avea loc saptamana viitoare in Slovenia. Ministrul de externe francez Bernard Kouchner s-a aratat impotriva unei asemnea masuri invocand buna colaborare intre Paris si Beijing, relateaza AFP.