Interesul DNA pentru posibilele speculatii cu terenuri din jurul Nokia n-a aparut peste noapte. Ziarul „Gandul” se afla in posesia unor marturii conform carora procurorii DNA Bucuresti ce verifica licitatia pentru mall-ul din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, castigata de Iulius Grup, s-au referit, in timpul anchetei, la investitia companiei finlandeze, desi nu avea legatura cu cauza.

Unii dintre cei chemati la declaratii – membri ai comisiei de licitatie si directori din Consiliul Judetean (CJ) Cluj – ne-au marturisit ca procurorul de caz a incercat sa-i intimideze, sugerand ca stie si despre alte afaceri dubioase – aici a fost pronuntat numele companiei finlandeze. „Cand i-am spus ca noi ne ocupam de chestii serioase, a afirmat ca stie el ce serioase sunt. De exemplu, Nokia, despre care a afirmat, pe un ton superior, care sugera cine stie ce nereguli, ca stie el ca e afacerea lui Tariceanu”, ne-a declarat unul dintre angajatii CJ.

Anchetarea licitatiei a fost demarata anul trecut, dupa ce, in martie, la bilantul Parchetului General, Traian Basescu a afirmat ca a primit pe email un memoriu „de la un cetatean din Cluj” si ca, daca cele scrise se confirma, reprezinta proba „impletirii intereselor intre politic, oameni de afaceri, oameni de presa si, din pacate, si a unor magistrati implicati intr-un proces de impingere a unei licitatii”.

Integral in Gandul.