Nasul retrocedarilor din Timisoara, Ionelas Carpaci, a pornit razboiul cu cel mai bogat rom de matase din zona, Nicolae Mihai, despre care spune ca ar fi seful mafiei tiganesti. Ionelas sustine ca Mihai spala zeci de milioane de euro in afaceri imobiliare. Banii ar proveni din evaziunea fiscala produsa in Germania si din camataria facuta in Romania. Mihai sustine ca Ionelas i-a rapit mama pentru un teren de patru milioane de euro si i-a pus o coroana mortuara pe gard.

Acuzele la adresa lui Mihai vin ca o reactie la faptul ca acesta s-a adresat Justitiei, acuzandu-l pe Ionelas ca ar fi falsificat o procura notariala, folosita ulterior la vanzarea unor terenuri care apartineau mamei lui Mihai Nicolae. Razboiul dintre cei mai puternici bastani din Timisoara deschide accesul la o lume in care se invart sume fabuloase, sub ochii adormiti ai autoritatilor fiscale.

Rapirea mamei

In urma cu un an, notarul Safta Criste, sotia fostului procuror general al Romaniei, Mircea Criste, a intocmit o procura pe numele lui Ionelas Carpaci. Conform ei, acesta a primit dreptul de a vinde un teren al mamei lui Mihai. Situat in comuna Ghiroida, din zona metropolitana Timisoara, terenul in suprafata de aproape 10 mii de metri patrati valoreaza acum, sustine Mihai, peste patru milioane de euro. Mihai acuza faptul ca Ionelas ar fi rapit-o pe mama lui si ar fi obligat-o sa semneze procura la notar.

Integral in Evenimentul Zilei