Procurorul DNA care l-a trimis in judecata pe deputatul PDL Stelian Dutu a acuzat Parchetul General de imixtiune in ancheta sa.

Un magistrat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii un procuror din Parchetul General, pe care il acuza de imixtiune in ancheta pe care a desfasurat-o cu privire la parlamentarul PD, Stelian Dutu. In sesizarea depusa la CSM, procurorul anticoruptie Petru Narita a aratat ca, la inceputul anului 2007, cand se pregatea sa-l trimita in judecata pe deputatul de Constanta Stelian Dutu, a fost citat la Parchetul General, unde a aflat ca magistratul Elena Iordache a inceput urmarirea penala impotriva lui pentru abuz in serviciu, in urma unei plangeri depuse chiar de parlamentarul pe care il ancheta si care sustinea ca este cercetat abuziv.

In opinia lui Narit a, aceasta invinuire - lansata la adresa sa chiar in perioada in care pregatea rechizitoriul lui Dutu - ar fi reprezentat o fapta de natura sa-i afecteze „independenta si impartialitatea“. In urma cercetarilor, Inspectia judiciara a CSM a confirmat incidentul reclamat de procurorul DNA, dar a respins acuzatiile acestuia, considerand ca Elena Iordache nu a incalcat nicio norma de procedura.

„Interventie nefireasca“

In 2006, dupa ce intrase in atentia DNA, deputatul Stelian Dutu a depus la Parchetul General o plangere in care il acuza pe anchetator de faptul ca ar fi pornit o cercetare abuziva la adresa sa. Procurorul Elena Iordache a fost desemnata sa rezolve plangerea lui Dutu. Potrivit notei intocmite de inspectorii judiciari ai CSM, imediat dupa ce deputatul a fost citat la DNA pentru a i se comunica finalul si rezultatele anchetei care il viza, Elena Iordache a cerut pentru investigatii mai multe acte din dosarul de coruptie al acestuia.

Integral in Evenimentul Zilei