Magazinul Carrefour Orhideea, din cartierul bucurestean Grozavesti, comercializa ieri telefonul iPhone cu conectare in retelele Orange, Vodafone si Cosmote, impotriva politicii Apple de a-l vinde doar prin operatori autorizati.

iPhone 8GB de la Apple - un dispozitiv multimedia, care imbina un telefon mobil cu un player muzical - se vindea, la prima ora, cu 2.099 lei pentru contractul cu abonament si cu 2.299 fara conectare. „Se vinde bine si mai avem. Clientii aleg mai ales telefoanele cu abonament“, ne-a spus responsabilul de raion al magazinului.

Drept dovada, in cursul zilei, ziaristul Alex Radescu a postat pe blogul personal poze realizate duminica seara in Carrefour Orhideea, in care era prezentata oferta cu abonament la iPhone. Cateva ore mai tarziu, responsabilul magazinului ne-a declarat ca aparatul „nu se mai vinde cu abonament, telefonul fiind disponibil doar la liber“.

Surse din interiorul companiilor de telefonie mobila au declarat ca imediat ce au aflat cum se vinde telefonul au atras atentia conducerii Carrefour cu privire la ilegalitate.

Evenimentul Zilei