Ziarul "Cotidianul", fondat de liderul taranist Ion Ratiu, a implinit recent 5.000 de numere si marcheaza momentul printr-o serie de articole dedicate istoriei publicatiei si celor care i-au asigurat dainuirea. Stupoare, insa: exact in revista "Academia Catavencu", cea care are conducere comuna cu actualul "Cotidianul", apare un material exploziv, al scriitorului si criticului Stefan Agopian, care prezinta - inca din titlul "Critica Ratiului impur" - intr-o cu totul alta lumina personalitatea fondatorului ziarului si inceputurile respectivei publicatii, cu Doina Basca redactor-sef.

Astfel, fostul redactor relateaza ca, la angajare, "in fruntea ziarului am gasit un jandarm cu fusta, numit Doina Basca - inculta, mincinoasa, aroganta, intriganta, obraznica, plagiatoare". Cine era respectivul personaj, o spune tot Agopian: "Doina Basca era amanta lui Ion Ratiu si, cum intre ei era o diferenta de vreo 40 de ani, batranul de 74 de ani era foarte mandru de performantele lui sexuale". Ion Ratiu mai e acuzat si ca "isi facuse din ziar o trambulina politica, incercand sa fie nominalizat de catre PNTCD drept candidat la Presedintie" si ca a vrut sa foloseasca ziarul pentru a demonstra "ce erou a fost el cand minerii au intrat in Parlament".

Agopian scrie ca el si colegii sai de atunci au refuzat sa gireze un asemenea material. In plus, el afirma ca fostul lider cu papion nu era "un gentleman" pentru ca a ignorat demisiile unor angajati, preferand sa ii dea afara pe motiv de "dificultati financiare". Agopian relateaza ca despre Doina Basca s-au vehiculat informatii "ca ar fi fost varata in patul lui Ratiu de catre Securitate", lucru care, ce-i drept, "nu s-a dovedit niciodata". Sigur e, insa, ca "femeia asta a reusit sa-i distruga nu numai prestigiul, ci si ziarul pe care il iubea atat de mult. E drept ca a pus si el umarul din plin la treaba asta".

Cancan