Ford se pregateste sa vanda marcile Jaguar si Land Rover companei Tata Motors. Decizia vine dupa ce Ford a inregistrat anul trecut pierderi de 15 miliarde de dolari, in timp ce profitul constructorului Indian a crescut cu 26 de procente. Tranzactia in valoare de 2 miliarde de dolari ar putea fi anuntata miercuri de oficialii celor doua comapanii informeaza The New York Times.

New York risca sa piarda 20.000 de locuri de munca in domeniul finantelor dupa ce casele de brokeraj de de Wall Street au fost sever atinse de criza economiei americane. Potrivit unui studiu efectuat de departamentul bugetului public al New York-ului, citat de Reuters, profitul inregistrat in sectorul bursier a inregistrat, in 2007 un volum de numai 3,2 miliarde de dolari fata de aprope 21 de miliarde in 2006.

Ayman Al-Zawahiri considerat al doilea conducator al gruparii Al-Qaida a transmis un nou mesaj radiofonic in care cere musulmanilor sa lupte cu orice mijloace impotriva israelienilor si americanilor, relateaza Le Monde. Potrivit serviciilor secrete americane inregistrarea, cu o durata de 4 minute vine ca o replica a vizitei lui Dick Cheney in Cisiordania.

Romanciera britanica J. K. Rowling a dat in judecata editura americana RDR Books,deoarece a publicat fara acordul autoarei o enciclopedie Harry Potter, scrie Le Figaro.

Numarul militarilor americani ucisi in Irak a ajuns la 4000. Chiar daca popularitatea lui Bush a scazut foarte mult pe fondul conflictului din Irak, 43% dintre americani considera ca razboiului se desfasoara in favoarea SUA. Totusi doar 8% din cei intervievati au declarat ca razboiul din Irak este o preocupare majora pentru ei, noteaza The Guardian.