Revenit in mod surprinzator in Romania dupa doi ani de "pelerinaj" prin tari arabe, fostul colonel de Securitate Ristea Priboi s-a prezentat la Directia Anticoruptie, unde a dat declaratii in dosarul in care Adrian Nastase este acuzat ca ar fi dat mita pentru distrugerea unor documente care o incriminau pe sotia sa de spalarea a 400.000 de dolari. Potrivit unor surse extrajudiciare, Priboi ar fi confirmat faptul ca ar fi primit de la Ioan Melinescu, membru al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, "lucrarea nr. S3439/1999, care o viza pe Nastase Daniela".

De asemenea, Priboi ar fi declarat ca i-ar fi inmanat acele acte lui Adrian Nastase si ca fostul premier l-ar fi recompensat pe Melinescu, pentru gestul sau de "loialitate", cu postul de sef al Oficiului. Potrivit legii, Oficiul trebuia sa trimita lucrarea "Dana Nastase" la Parchetul General, pentru deschiderea unei anchete.

Ristea Priboi a fost acuzat ca in 1987, pe vremea cand era ofiter de Securitate, i-a torturat pe muncitorii care au participat la revolta anticomunista de la Brasov. Dupa 1989, Priboi a fost implicat in mai multe scandaluri, fiind acuzat ca ar fi sprijinit afacerile lui Genica Boerica, Mihai Anghel, Marian Oprisan si Omar Hayssam.

Desi s-a sustras anchetei penale vreme de doi ani, colonelul Ristea Priboi nu a fost dat in urmarire internationala.

Romania Libera