O batrana din Canada, „improprietarita” dintr-un foc cu sute de apartamente, zeci de spatii comerciale, 10 vile si 5 hectare de teren

Pe ultima suta de metri, mafia retrocedarilor din Primaria Capitalei pregateste cel mai mare tun imobiliar de la intrarea in vigoare a Legii 10/2001- privind restituirea bunurilor nationalizate. Toate cladirile din Pasajul de langa Palatul Telefoanelor impreuna cu imobilele situate pe strazile Calea Victoriei 48-50 si Academiei 19-21, blocul din strada Batistei colt cu bulevardul I.C. Bratianu, un ansamblu de zece vile, fiecare cu subsol, parter, etaj si mansarda, amplasate pe strada Principatele Unite nr. 2, blocul de pe strada Bratianu nr. 25-27, cateva apartamente pe strazile Luterana nr. 21 si Academiei nr. 30 si 5 hectare de teren in sectorul 1 al Capitalei intr-o zona neprecizata inca sunt pregatite pentru a fi retrocedate unei mostenitoare din Canada prin intermediul a doi mandatari.

Primul pas pentru a pune mana pe imensa avere imobiliara a fost facut in toamna anului trecut. Pe 28 septembrie, in numele doamnei din Canada, mandatarul Udrea Mihai cere Judecatoriei Sectorului 1 ca aceasta „sa fie repusa in termenul legal de depunere a notificarilor catre Comisia de Aplicare a Legii 10/2001 de pe langa Primaria Municipiului Bucuresti”. Motivul invocat in actiunea judecatoreasca este naucitor: ”avand domiciliul in Canada nu am avut cunostinta ca bunicii mei.... au fost proprietarii mai multor imobile situate in Bucuresti. M-am aflat in imposibilitatea obiectiva de a formula notificare in temeiul Legii 10/2001 cu privire la aceste imobile”.

Cu toate ca termenul-limita pana la care se puteau depune notificari pentru restituirea imobilelor nationalizate a expirat acum opt ani, actiunea s-a judeca pe fond la primul termen, in absenta oricarui reprezentant al municipalitatii si prin neapelare, ramane definitiva si irevocabila. Cu o graba cel putin suspecta, in aceeasi zi in care hotararea judecatoreasca devine executorie, pe site-ul municipalitatii apar si notificarile doamnei din Canada. Este greu de explicat cum nici un „profesionist” din Comisia de Aplicare a Legii 10/2001 nu a sesizat ca judecatorul doctor Eduardo Resteanu si-a depasit competentele materiale si teritoriale cand a pronuntat sentinta.

Integral (cu video) in Gandul