O tanara de 30 de ani, angajata la fabrica de incaltaminte Riker din Lugoj, a fost internata, in coma, la spitalul din localitate, cu simptome care par a fi provocate de o intoxicatie. Medicii spun ca toate functiile vitale ale femeii sunt afectate. Incidentul vine la doua saptamani dupa ce o alta angajata, care prezenta aceleasi simptome, a murit. Multinationala germana este acuzata de sora femeii decedate ca foloseste in productie „substante otravitoare“.

Medicii specialisti de la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara se zbat sa tina in viata o tanara de 30 de ani, aflata in stare foarte grava, fara a intelege momentan cum a ajuns in coma.

Angajata a fabricii de pantofi Rieker din Lugoj, tanara prezinta exact aceleasi simptome ca ale unei alte angajate, de 34 de ani, care a murit in urma cu doua saptamani in Spitalul Lugoj, dupa ce i s-a facut rau la locul de munca. Multinationala germana este acuzata de sora femeii decedate in conditii suspecte ca foloseste substante oravitoare in procesul de productie.

Functiile vitale, afectate

Medicii sunt intrigati de faptul ca tanara aflata in stare grava la Sectia Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) prezinta simptome care pot fi provocate de o intoxicatie. Profesorul Dorel Sandesc, seful Sectiei ATI, spune ca toate functiile vitale ale femeii sunt afectate.

Organe vitale, cum sunt plamanii sau rinichii, nu mai functioneaza, functiile acestora fiind preluate de aparate. „Practic, numai tensiunea este in parametrii normali, functiile vitale fiind preluate de aparate. Este asistata respirator, intubata pentru dializa. De doua zile este la noi cu blocaj renal, insuficienta renala, insuficienta hepatica, insuficienta respiratorie acuta“, a declarat profesorul Sandesc.

Integral in Evenimentul Zilei