*Victima a murit la putin timp dupa sosirea Salvarii

*Politia sustine ca echipajul SMURD a ajuns in sapte minute la locul accidentului

In timp ce o tanara agoniza sub ochii lor, trei politisti au dirijat traficul vreme de 20 de minute, pentru a-l feri pe premierul Tariceanu de un posibil ambuteiaj. Incredibilul incident s-a petrecut, ieri, la ora 16.30 pe soseaua Kiseleff din Bucuresti, iar victima a decedat inainte ca medicii de pe Salvarea sosita la fata locului s-o mai poata resuscita.

Imaginile surprinse la fata locului chiar in timp ce fata isi dadea ultima suflare ii arata pe politisti ocupandu-se doar de trafic si de tinerea la distanta a curiosilor sau a binevoitorilor care se ofereau s-o ajute pe tanara. In nici un cadru nu-l putem vedea pe vreunul dintre oamenii in uniforma apropiindu-se macar pentru a verifica starea victimei. Asta cu toate ca macar unul dintre cei trei politisti prezenti la locul accidentului ar fi putut ramane alaturi de tanara care abia mai rasufla. In schimb, misiunea a fost indeplinita: coloana oficiala a trecut val-vartej prin zona la 25 de minute de la producerea accidentului, fara a fi in vreun fel stingherita. Evident, incidentul a generat un val de indignare la adresa politistilor, al caror punct de vedere este, insa, ca au facut exact ce trebuiau sa faca intr-o asemenea situatie!

Politia Capitalei sustine ca doi agenti de circulatie aflati in zona au raportat prin statie “accident grav cu victime” la doar cateva secunde dupa primirea apelului la 112. Politistii ar fi verificat starea tinerei (fapt care nu apare insa in nici o imagine) si, realizand ca este vorba despre un caz care le depaseste cu mult cunostintele medicale, ar fi ales sa nu se atinga de victima pentru a nu risca sa-i faca mai mult rau decat bine. In continuare, cei doi, sustinuti de un motociclist al Politiei sosit intre timp la fata locului, s-ar fi rezumat, asa cum le cere procedura standard in asemenea cazuri, la pazirea locului accidentului si asigurarea desfasurarii traficului in conditii de siguranta.

Integral in Gandul