• Muncitorii de la Adidas din China sunt platiti cu 11 lire sterline pe saptamana. Adidas a platit presupusa suma de 50 de milioane de lire sterline pentru a sponsoriza Olimpiada din Beijing din aceasta vara, cu sloganul "Imposibilul este nimic". Cu toate acestea, pentru miile de muncitori chinezi care castiga aproximativ 11 lire sterline pe saptamana la fabricile companiei din Fuzhou un lucru pare imposibil, acela de a avea parte de fair play. O investigatie condusa de The Sunday Times privind plata muncitorilor si conditiile de lucru a descoperit aparente abateri de la legea muncii in China, dar si de la propriul regulament privind standardele de la locul de munca al companiei germane Adidas, relateaza Times Online.
  • O gaura neagra ar putea inghiti Pamantul. Asta cred Walter Wagner si Luis Sancho ca se va intampla daca Centrul European de Cercetare Nucleara (CERN) va pune in functiune Marele Accelerator de Hadroni, vara aceasta, langa Geneva. Desi oamenii de stiinta afirma ca este putin probabil ca aceasta sa se intample, au fost nevoiti sa se asigure in legatura cu natura consecintelor. Fizicieni din intreaga lume au petrecut 14 ani pentru construirea Acceleratorului (LHC – Large Hadron Collider), care a costat 8 miliarde de dolari, iar acum Wagner si Sancho au inaintat proces intr-un tribunal din Hawaii pentru a opri aceasta actiune care, dupa spusele lor, ar putea genera, printre alte orori, si o gaura neagra ce ar putea inghiti planeta, conform The International Herald Tribune.
  • Incep tratativele privind atenuarea efectului de sera. Guvernele din 163 de tari membre ONU vor lansa luni tratative pentru crearea unui acord privind incalzirea globala. Unul dintre punctele de dezbatere se va referi la faptul ca statele ar trebui sa reduca producerea gazelor cu efect de sera cu pana la jumatate pana in 2050. Intrunirea va avea loc in Bangkok si va dura o saptamana, urmand indeaproape acordului Natiunilor Unite incheiat in decembrie portivit caruia, pana in 2009 se va incheia un tratat care sa stabileasca masurile de prevenire ale incalzirii globale. Fara un pact care sa tina in frau gazele cu efect de sera, al caror nivel a crescut alarmant in ultimele doua decenii, vremea in continua incalzire va duce la secete extinse, inundatii, cresterea nivelului marilor si furtuni intensificate, relateaza USA Today.
  • Nenorocirile economice declanseaza o noua "goana dupa aur". Economia in declin a SUA, precum si pretul usturator al metalelor pretioase au declansat o goana dupa aur a zilelor noastre in nordul Californiei, precum si in alte zone din vestul Statelor Unite si al Canadei, cum veteranii spalarii nisipului aurifer nu au mai vazut de multe decenii. Desi nu este intocmai debandada din 1849, anul care a marcat inceputul originalei Goane dupa Aur, cand aproximativ 300,000 de aventurieri s-au napustit asupra Californiei in caravane si pe mare, generatia aceasta isi face aparitia in weekenduri, in dubite si cu detectoare de metale, scrie The Independent.
  • Fiecare gospodarie din Marea Britanie va trebui sa platesca cel putin 2000 de lire sterline pentru a indeplini planul stabilit de Uniunea Europeana, conform caruia ar trebui sa produca 15% din totalul de energie regenerabila pana in 2020. Aceasta a reiesit dintr-un raport comandat de catre guvernul britanic. Potrivit raportului, Regatul Unit va trebui sa cheltuiasca mult mai mult decat celelate state europene pentru a atinge acest target, deoarece se afla in urma restului Europei la capitolul resurselor regenerabile si, in acelasi timp, este un consumator mare de energie, relateaza The Guardian.
  • Mugabe declara victoria opozitiei lovitura de stat. Partidul de opozitie din Zimbabwe a obtinut o victorie rasunatoare in alegeri, dar guvernul presedintelui Robert Mugabe a avertizat ca anuntarea succesului inainte de eliberarea rezultatelor oficiale va fi considerata lovitura de stat. Conform Times Online, opozitia, reprezentata de Miscarea pentru Schimbare Democratica (MDC), sustine ca sondajele partiale au aratat ca zimbabuenii au votat importiva dictatorului care le-a ruinat tara timp de 28 de ani.