Desi a castigat bani buni din arta, criticii se indoiesc de viitorul artistic al Alexandrei Nechita.

Au trecut doisprezece ani de la momentul in care americanii au declarat-o pe Alexandra Nechita un copil-minune, alintand-o cu apelativul "micuta Picasso" si purtand-o prin studiourile celebre ale lui Oprah sau David Letterman. Artista in varsta de 22 de ani este, astazi, studenta la University of California, Los Angeles. Tablourile sale pot fi cumparate pentru sume cuprinse intre cateva mii si chiar sute de mii de dolari din diverse galerii de arta, de pe cele mai importante platforme de comert online. Pe de alta parte, Alexandra nu se afla in gratiile criticilor de arta, care par sa o ignore, considerand-o un alt artist epuizat de industria de divertisment de peste Ocean.

» Alexandra Nechita era considerata - in urma cu zece ani - un artist precoce, presa alintand-o cu apelativul "micuta Picasso" pentru tablourile pictate la o varsta foarte frageda.

» Presa de specialitate si criticii de arta "au uitat-o" insa destul de rapid, astazi fiind privita ca un alt caz de copil-minune epuizat rapid de industria de divertisment occidentala.

» Picturile Alexandrei, aflate in diverse galerii de arta, pe "ebay" sau "amazon", se vand, astazi, cu preturi cuprinse intre cateva mii si zeci de mii de dolari. Tanara este studenta la Universitatea din Los Angeles (UCLA).

Integral in Romania libera