Odata cu ascutirea competitiei interregionale, banatenii sunt pusi in fata unei dezbateri identitare. Timisorenii au inceput sa puna sub semnul intrebarii zicala care reflecta starea de spirit in vestul tarii: „Banatu-i fruncea“. Insasi chestionarea acestei sintagme a mandriei regionale este un indiciu al potentialului declin.

Campania a fost declansata pe un forum electronic, unde fiecare localnic e invitat sa voteze si sa-si prezinte argumentele, apoi continuata pe strazile municipiului.

„Trecem printr-o perioada in care avem nevoie de raspunsuri concrete si de opinii avizate. In care trebuie sa fim uniti, sa fim timisoreni adevarati. Si, nu in ultimul rand, sa ne gasim spiritul. Dumneavoastra ce credeti? Mai suntem fruncea?“ - cu acest discurs, un grup de initiativa a lansat o dezbatere, acum doua zile, in Timisoara.

Organizatorii acestui demers au lipit stickere rosii, sub forma unor semne de intrebare, pe cladirile care ar putea sa le alimenteze sau submineze timisorenilor mandria locala.

Integral in Evenimentul Zilei