Apropierea Jocurilor Olimpice ii face pe chinezi sa monitorizeze mai atent traficul pe internet. Potrivit publicatiei germane Der Spiegel autoritatile chineze au creat un dispozitiv care blocheaza accesul la anumite site-uri, intitulat Great Wall 2.0 Sistemul de securitate informatica este sustinut de angajati guvernamentali ai statului chinez al caror numar se ridica la 30.000. Acestia monitorizeaza in principal pagini web care au in continut termeni precum Tibet, Taiwan sauTiananmen. Efortul autoritatilor de la Beijing este explicabil si prin faptul ca, in acest moment, China are 221 de milioane de internauti, situandu-se pe primul loc in lume.

Dupa ce Microsoft si-a retras oferta de achizitionare a grupului Yahoo, actiunile companiei au pierdut in sedinta de luni a bursei de la New York 15 puncte, o actiune ajungand sa valoreze 24,37 de dolari, informeaza The New York Times. In luna februarie, dupa ce Microsft si-a anuntat disponibilitatea de a cumpara Yahoo, actiunile trustului erau cotate la 30 de dolari.

Bilant ingrijorator la Myanmar. Pe langa cei 10.000 de morti si 3000 de disparuti, ciclonul Nargis a lasat 1 milion de persoane fara adapost, informeaza The Guardian. Ministrul Birmanez de externe, Nyan Win a declarat ca acesta este cea mai mare catastrofa cu care se confrunta Asia de est dupa tsunamiul din 2004.

25 de copii decedati si alte 8500 de persoane infectate. Acesta este ultimul bilant al raspandiri virusului Enterovirus 71 in China, scrie Le Figaro. Deocamdata nu a fost descoperit un antidot impotriva acestei epidemii.

1800 de muncitorii de la fabrica din Kansas apartinand companiei General Motors au intrat in greva, relateaza Reuters. Angajatii intentioneaza sa modifice regulamentele interne ale fabricii. Acesta nu este singura greva cu care se confrunta GM, sindicalistii de la fabrica din Michigan fiind si ei in greva.

Liliecii emit si receptioneaza ultrasunete de pana la 100KHz. La aceste frecvente, atenuarea in aer este mare. Pentru a compensa efectul, ultrasunetele emise de ei au amplitudini de pana la 140 decibeli, mult peste nivelul de 120 de decibeli al unui concert rock, scrie Stiinta.info.