Directia Nationala Anticoruptie a trimis marti in judecata patru procurori, dintre care doi de la Parchetul General, plus un notar, fost membru CSM, si un judecator. Acuzatia este ca cei sase ar fi fraudat concursul organizat in noiembrie 2007 de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru functii de conducere in Parchete.

Dumitru Gheorghe, procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, a dat mita 15.000 de euro, vin si whisky, pentru a ajunge sef la institutia unde lucra. Intermediar in acest caz au fost judecatorul Gheorghe Cerbeanu, de la Tribunalul Valcea. Cerbeanu i-a facut lui Dumitru Gheorghe legatura cu notarul bucurestean Gheorghe Bucur, fost membru CSM, care ar fi intervenit la Comisia de examinare numita de CSM.

Un alt intermediar a fost procurorul Eugen Cojocaru, de la Parchetul General, supleant al presedintei Comisiei, procurorul Gabriela Ghita. Alt procuror trimis in judecata de DNA este Sterian Guli, de la Parchetul Urziceni, care dorea postul de sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. El ar fi cumparat de la Gabriela Ghita, prin intermediul lui Cojocaru, o parte din subiectele de examen.

Procurorii au descoperit ca Dumitru Gheorghe, candidat pentru conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti, si-a inlaturat rivalul la functia de conducere a Parchetului respectiv cu o spaga de 15.000 de euro, vin si whisky.

Integral in Cotidianul.