Mihail Gorbaciov a acuzat SUAde o conspiratie imperialista impotriva Rusiei, care va forta lumea sa inceapa un nou Razboi Rece. Acesta sustine ca Washington-ul si-a sporit potentialul militar pentru a preveni "renasterea" Rusiei si ca Statele Unite nu se pot obisnui cu ideea ca exista o tara independenta de ei. "Fiecare presedinte american trebuie sa poarte un razboi" a mai spus acesta, potrivit Pravda.

Un raport al UE indica prabusirea vietii de familie. Potrivit unui raport, in Europa, o data la 30 de secunde o familie se destrama si o femeie face un avort. Un sondaj efectuat in tarile Uniunii Europene arata ca numarul pensionarilor il depaseste pe cel al adolescentilor, si ca cei mai multi oameni traiesc singuri. Raportul despre evolutia familiei in Europa descrie rata natalitatii ca fiind "critica", relateaza TimesOnline.

ONU face presiuni asupra Myanmar pentru amanarea referendumului. Secretarul general al ONU a indemnat Myanmar-ul sa amane referendumul constitutional care ar trebui sa se tina vineri, avand in vedere criza in care se afla tara dupa ciclonul de duminica. Acesta considera ca birmanezii ar trebui, mai degraba, sa-si mobilizeze toate resursele pentru a face fata situatiilor de urgenta, scrie Financial Times.

Banditi senegalezi taie urechile taranilor. Niste barbati inarmati au taiat urechile stangi a 16 tarani care recoltau nuci de mahon in regiunea Casamance. Acesta este primul act de mutilare deliberata in cei 26 de ani de conflict in regiune. Guvernul senegalez a facut pace cu majoritatea gruparilor rebele din zona, insa, cu toate acestea, unii dintre rebeli au recurs la jaf. Potrivit declaratiilor victimelor, banditii le-au taiat urechile pentru a-i pedepsi pentru ca le incalcau teritoriul, scrie BBC.

Britanicii irosesc hrana in valoare de 10 miliarde de lire sterline pe an. Un program finantat de guvern arata ca britanicii irosesc hrana in valoare de 10 miliarde de lire sterline in fiecare an, cu doua miliarde mai mult decat se estimase anterior. Intr-o gospodarie obisnuita se iroseste mancare cu o valoare cuprinsa intre 420 si 610 lire sterline anual, scrie The Guardian. Aproape 6 miliarde din bugetul anual irosit pe hrana il reprezinta mancare ce a fost cumparata, dar lasata neatinsa, iar celelalte 4 miliarde reprezinta resturile de mancare gatita.

Venetia interzice hranirea porumbeilor in piata San Marco. O ordonanta municipala care interzice hranirea porumbeilor in piata San Marco a intrat in vigoare de la 1 mai. Cei mai afectati au fost cei 19 vanzatori licentiati sa vanda hrana pentru pasari in piata, care acum au ramas fara slujba. Vanzatorii se plang ca aceasta masura va distruge traditia, insa autoritatile sustin ca aceasta era necesara pentru reducerea populatiei de porumbei din zona, scrie International Herald Tribune.