Inginerul Eduard Popa a proiectat, construit si vandut mai multe modele de avioane ultrausoare.Intr-o hala minuscula din curtea unei intreprinderi brasovene, un tanar inginer roman incearca sa paseasca pe urmele lui William Boeing. El are deja la activ proiectarea si construirea mai multor modele de avioane ultrausoare, vandute la preturi care pleaca de la 40.000 de euro, in zeci de exemplare in intreaga lume.

In timp ce industria aeronautica de stat din Romania s-a prabusit in asteptarea marilor investitori, Eduard Popa a demonstrat ca pasiunea si creativitatea pot face din acest domeniu o afacere rentabila. In prezent, inginerul brasovean se gandeste sa construiasca primul elicopter 100% romanesc. Eduard Popa are 37 de ani si este de profesie inginer. In 1996, el a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospatiala a Politehnicii din Bucuresti si imediat dupa aceea s-a angajat, in urma unui concurs, la IAR Ghimbav.

In 2003, brasoveanul Popa si-a parasit locul de munca relativ sigur de la IAR Ghimbav pentru a incerca sa construiasca pe cont propriu avioane ultrausoare. In scurt timp, Eduard Popa a reusit sa vanda in Romania si in strainatate produsele concepute si realizate de el. Pretul avioanelor Eduard 1A si Eduard 2A Luxor, pentru doua persoane, pleaca de la circa 40.000 de euro. Pretul unui astfel de aparat urca in functie de optiuni si de solicitarile clientilor.

Inginerul Popa lucreaza in prezent la un model de avion pentru o persoana, care sa coste cat un automobil de clasa medie. Visul lui Popa este acela de a realiza primul elicopter 100% romanesc.

Integral in Romania libera