• Coreea de Nord a predat unui diplomat american aflat in vizita la Phenian o parte din documentele care vizeaza activitatile sale nucleare, acestea insumand peste 18.000 de pagini, informeaza Reuters. Acest fapt este vazut drept un potential punct important care vizeaza ajungerea la o intelegere prin care Coreea de Nord isi va dezvalui intreg trecutul sau nuclear.
  • Surse ale serviciilor de securitate libaneze au declarat ca vestul Beirutului a cazut sub controlul militiilor Hezbollah, anunta CNN. In cursul noptii trecute, luptatori Hezbollah au preluat controlul asupra unor birouri pro-guvernamentale. Cel putin 11 persoane au fost ucise, iar alte 44 ranite in timpul confruntarilor care au avut loc in Beirut incepand de miercuri.
  • Autoritatile de la Sofia au decis eliminarea regimului de vize prealabile pentru cetatenii moldoveni care doresc sa calatoreasca in aceasta tara, relateaza International Herald Tribune. Astfel, moldovenii vor putea calatori fara vize in Bulgaria pentru o perioada de maximum 90 de zile in fiecare jumatate de an. Bulgarii vor putea calatori fara vize in Moldova, in aceleasi conditii.
  • Programul ONU pentru Alimentatie, WFP, a declarat ca isi suspenda orice fel de operatiuni umanitare in Myanmar, dupa ce alimentele care au fost transportate de doua din avioanele sale au fost confiscate de catre Guvernul de la Rangoon, noteaza Times Online. Astfel 38 de tone de ajutor, constand mai ales in alimente, destinate victimelor facute de ciclonul Nargis, au fost blocate pe Aeroportul International din Rangoon.
  • Austriacul Josef Fritzl sustine ca nazistii sunt cei responsabili pentru fapta sa. El vede incarcerarea fiicei sale timp de 24 de ani drept o reactie in urma faptului ca nazistii i-au inspirat "control si respect pentru autoritate", sustine The Telegraph.  Faptul ca si-a violat fiica in nenumarate randuri il explica printr-o "dorinta coplesitoare pentru fructul interzis."
  • Una dintre bancile cel mai grav afectate de actuala criza de pe piata de credit imobiliar, Citigroup, a anuntat ca isi va reduce considerabil raza de afaceri, scrie BBC. Directorul executiv al bancii doreste ca, in urmatorii trei ani, sa se debaraseze de o serie de afaceri ale bancii, in valoare de aproximativ 400 miliarde de dolari. Citigroup a anuntat ca se asteapta ca, in urmatorii doi-trei ani, veniturile sa creasca cu 9%.