Doru Nechiti a fost numit prefect al judetului Prahova, desi este anchetat de DNA. Fost membru PNL, Nechiti a cumparat pentru Agentia de Plati in Agricultura 195 de ATV-uri la pret dublu.

Guvernul a decis numirea in functia de prefect al judetului Prahova a lui Doru Marius Nechiti, fost director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie din Agricultura (APIA), in ultima sedinta dinaintea Pastelui. Aceasta numire nu a tinut insa cont de faptul ca Nechiti este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie inca din noiembrie anul trecut. „Ancheta DNA nu are nici o legatura cu numirea mea in functia de prefect. Decizia a fost luata pentru ca a existat prezumtia de nevinovatie si pentru ca eu sunt din Ploiesti“, a spus Doru Nechiti.

El a precizat ca a fost membru PNL inca din 1990, dar a trebuit sa renunte la acest statut in 2005 cand legea a obligat toti functionarii publici sa demisioneze din partide.

„Eu sunt prefect intr-o perioada dificila, cu alegeri locale, dar numai pentru sase luni si apoi va trebui sa dau examen pentru a ocupa definitiv postul“, a mai aratat Nechiti.

El a depus juramantul ca prefect de Prahova in cadrul unei ceremonii fastuoase, la care a participat chiar si un reprezentant de frunte al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), secretarul de stat Victor Paul Dobre. Nechiti l-a inlocuit la conducerea Prefecturii pe Nicolae Alexandri, care a demisionat din functie pentru a candida la presedintia Consiliului Judetean Prahova din partea PNL.

Nechiti a ajuns asadar prefect ca urmare a unei rocade liberale pe functie. Postul de prefect de Prahova este plasata, in acest fel, de la un fost membru PNL la altul, care, desi nu mai au dreptul sa fie membri de partid, sunt in continuare promovati pe functii de conducere in administratia locala.

Cotidianul