Hewlett-Packard Co. negocieaza preluarea companiei Electronic Data Systems Corp pentru o suma cuprinsa intre 12 si 13 miliarde de dolari, anunta Reuters. Potrivit agentiei de stiri, tranzactia se anunta a fi cea mai mare din istoria HP dupa preluarea companiei Compaq in 2002 pentru suma de 19 miliarde de dolari si va constitui un punct strategic pentru a concura cu IBM.

6 climatologi din America, Germania si Marea Britanie au descoperit o metoda ingenioasa de transa problema incalzirii globale. Deorece nu au reusit sa se puna de acord asupra evolutiei climei in urmatorii 10 ani cercetatorii au decis sa parieze impotriva oamenilor de stiinta de la Institutul Max-Planck 5000 de euro, scrie Le Monde. Daca in urmatorul deceniu clima se va raci, asa cum sustin cei de la Institutul Max-Planck, atunci cei 6 climatologi se obliga sa achite cei 5000 de euro. Pariul prevede si o clauza de anulare daca un meteorit loveste Terra sau daca un vulcan important va erupe.

Casa de licitatii Bloomsbury Auctions din Marea Britanie scoate la licitatie pentru suma de 8000 de lire sterline o scrisoare din 1954 redactata de Albert Einstein, relateaza The Guardian. Potrivit expertilor citati de publicatia britanica, maniscrisul arunca o lumina noua asupra conceptiei fizicianului despre religie.

Statele Unite sunt gata sa ajute armata libaneza in lupta cu gruparea Hezbollah, a anuntat presedintele Americii, George W. Bush, citat de BBC. Potrivit oficialilor libanezi luptele din orasul Tripoli sau soldat pana acum cu 61 de morti si aproape 200 de raniti.

Noul ministru de interne al Italiei doreste reimpunerea controalelor vamale pentru cei care circula din zona Schengen, in care nu este nevoie de pasaport, ca parte din masurile de securitate cu scopul de stopare a crimei si a imigratiei, scrie The Independent. Pachetul de legi, schitat de Roberto Maroni, membru al Ligii Nordului anti-imigratie, ar face imigratia ilegala pasibila de pedepse de pana la patru ani in inchisoare.

O companie japoneza a conceput un automat care vinde tigari capabil sa detecteze varsta cumparatorului, titreaza BBC News. Automatul va dispune de un analizor optic care va stabili varsta amatarilor de tigarete dupa pielea fetei.