Soldatii nostri sint mai buni decit ai lor. Sint cei mai buni. Tocmai din acest motiv, Ministerul Apararii a hotarit ca ei nu au nevoie de aceleasi lucruri ca soldatii altora. Daca aia folosesc blindate adevarate in Irak si Afganistan, ai nostri folosesc d-alea de jucarie. Adica TAB-uri vrem sa zicem. Ai lor folosesc Hummer, iar romanii se dau cu ARO. La fel si cu gloantele.

Daca tot nu au nici blindate, nici Hummer, generalii de la Aparare s-au gindit ca soldatii nostri nu au nevoie nici de gloante. Deci, cind o fi sa aiba nevoie sa traga in fanaticii aia care vin peste ei cu bombe si Kalasnikoave, racanii nostri or sa isi ia pustile si or sa le roage frumos sa faca zgomot ca si cum ar trage cu gloante adevarate.

Asta pentru ca niste destepti de la Ministerul Apararii nu au fost in stare sa cumpere printr-o amarita de licitatie munitia de care au nevoie soldatii romani care executa misiuni in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan. In mai 2007, Ministerul Apararii a publicat anuntul de participare la licitatia prin care ar fi trebuit sa achizitioneze munitie pentru pustile cu luneta si pentru aruncatoarele de grenade. Este vorba despre 84.000 de cartuse 7,62 x 51 mm standard NATO si alte 20.000 de grenade de 40 mm pentru armament portativ tip NATO. Conform anuntului, pina la 21 septembrie munitia ar fi trebuit sa se afle in depozitele Armatei.

Ei, as, ti-ai gasit! Pina la sfirsitul lunii septembrie, Ministerul Apararii nu a fost in stare nici macar sa atribuie contractul pentru munitie. Mai mult chiar, le-a fost lene si sa anunte participantii la licitatie ca intirzie procedurile. La citeva saptamini dupa expirarea termenului de atribuire a contractelor, baietii de la minister au chemat citiva dintre ofertanti si au incercat sa negocieze un termen cit mai scurt de livrare a munitiei. Furnizorii de munitie au replicat cu "Nu se poate atit de repede" si baietii destepti de la minister au anulat licitatiile, dind vina pe furnizori ca nu pot livra munitia la timp.

Academia Catavencu