• Ursul polar, pus de SUA pe lista speciilor amenintate. Autoritatile din Statele Unite au pus ursul polar pe lista speciilor amenintate, relateaza BBC News. Ultimele cercetari efectuate releva ca disparitia ghetarilor din Oceanul Arctic ar putea determina o reducere cu doua treimi a populatiei de ursi polari in urmatorii 50 de ani. Cercul Arctic este caminul a circa 25.000 de ursi polari, majoritatea fiind sub jurisdictia Canadei.
  • Bust al lui Iulius Cezar, descoperit in Franta. Un bust al lui Iulius Cezar, realizat in anul 46 i.Cr, a fost descoperit in Franta, intr-un sit arheologic de langa Arles. Sculptura este facuta din marmura si il infatiseaza pe fostul lider roman in marime naturala, cu trasaturi imbatranite. Potrivit Times Online, alte trei statui, dintre care una a zeului Neptun, datand de la inceputul secolului al III-lea d.Cr., au fost scoase la lumina zilei la acelasi sit arheologic.
  • Cifra-record la o licitatie a casei Christie's. O pictura a plasticianului britanic Lucian Freud a spart recordul mondial al preturilor obtinute la licitatie de o opera de arta apartinand unui artist in viata, anunta AFP. Licitatia a fost organizata de agentia Christie's din New York. Tabloul, un nud in marime naturala datand din anul 1995 si intitulat "Benefits Supervisor Sleeping" ("Organizatoare de evenimente de binefacere dormind"), s-a vandut contra unei sume de peste 34 milioane dolari. Recordul in domeniu era detinut de "Hanging Heart" ("Inima spanzurata"), o sculptura de Jeff Koons, care s-a vandut cu 23,4 milioane dolari.
  • JPMorgan concediaza 4.000 de angajati. Banca americana JPMorgan Chase & Co., ar putea concedia circa 4.000 de angajati pe masura ce va absorbi personalul de la banca Bear Stearns, cu care a fuzionat, pentru a o salva de la faliment. De asemenea, compania va recurge la o reducere a angajatilor JPMorgan si din cauza unei continue deteriorari a pietelor financiare, a declarat o sursa din cadrul bancii, citata de Bloomberg.
  • Un nou ciclon ameninta Myanmar. Meteorologii avertizeaza ca o depresiune tropicala formata in Golful Bengal risca sa se transforme intr-un ciclon puternic in urmatoarele 24 de ore. Acesta ar putea lovi Myanmar, tara care a fost grav afectata de ciclonul Nargis, scrie Euronews. Aproape doua milioane de oameni au ramas fara locuinte si au nevoie urgenta de apa potabila, hrana si adapost. Deja s-au inregistrat primele cazuri de holera, care sunt tratate in spitalele thailandeze de la granita.
  • Guvernul britanic declasifica dosarele OZN. Opt dosare cu privire la "activitatea" extraterestrilor pe teritoriul Marii Britanii au fost facute publice de catre Arhivele Nationale britanice. Acestea contin povestiri incredibile ale unor oameni care au declarat ca au vazut omuletii verzi sau obiecte zburatoare neidentificate. Documentele au fost inregistrate oficial de baze aeriene si sectii de politie, si apoi adunate de Ministerul Apararii intre anii 1978 si 2002, relateaza The Telegraph.