Magazinul pentru saraci cu cheltuiala se tine

In momentul de fata, Economat sector 5, care s-a apucat sa faca licitatii, e in incapacitate de plata

Supereconomatul se va deschide in Ferentari, iar cladirea va costa si ea peste 2 milioane de euro

Firma Consiliului local sector 5, Economat sector 5, vrea sa utileze magazinul saracilor de pe Calea Ferentari, aflat acum in constructie, cu mobilier in valoare de 1.400.000 de euro, suma cu care poti cumpara linistit o vila pe Kiseleff.

In suplimentul Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, pe data de 8 mai, Economat sector 5 a publicat un anunt de participare pentru organizarea unei licitatii al carei scop este achizitionarea de mobilier pentru magazine. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente este 24 iunie 2008, iar deschiderea ofertelor se va face pe 1 iulie. Pana aici, nimic anormal. Numai ca, la rubrica privind „cantitatea sau domeniul contractului”, este trecuta, la valoarea estimata a „mobilierului comercial in solutie completa”, suma de 1.200.000 de euro, fara TVA. Mobilierul care urmeaza a fi cumparat va decora un magazin care inca nu exista.

Pe Calea Ferentari la numarul 140, adresa unde urmeaza a fi trimise cumparaturile de peste 1.400.000 de euro (daca punem la socotala si TVA-ul), se afla un gard metalic, albastru, pe care sunt lipite afisele electorale ale primarului Vanghelie. Nu este nici o cladire, ci doar scheletul gigant, din beton, al unei constructii. Santierul este pustiu, locul fiind animat doar de piata de langa gardul albastru unde sunt insirate printre gunoaie cateva tarabe slinoase cu legume si fructe.

Integral in Gandul